Ειδησεογραφικό site

Παπαδημούλης: Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν απαγορεύει τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

30

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι η εφαρμογή της θα «πάγωνε», υπερασπίζεται ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει ότι η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν αντιβαίνει την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Γράφει συγκεκριμένα: «Η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτ.εκπαίδευση, δεν αντιβαίνει προς την Ευρωπαική νομοθεσία.Η ΝΔ αντιδρά,γιατί προτιμά την υπερφορολόγηση των αδυνάτων».

Σε δηλώσεις του για το ίδιο θέμα, το πρωί, στο Mega, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είχε τονίσει: «Η κυβέρνηση είπε «όχι», δεν παγώνει το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση», λέγοντας ότι δεν πρέπει να διαχέεται η φήμη ότι η δίμηνη αναστολή του μέτρου κόπηκε από την Τρόικα.

Όπως είπε, η πληροφόρησή του είναι ότι «ο κ. Τσίπρας δεν το επέτρεψε και δεν το άφησε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι υπάρχει κοινοτική οδηγία, που δεν επιτρέπει τη φορολόγηση της ιδιωτικής παιδείας και πως είχε έρθει εντολή από την Κομισιόν για πάγωμα του 23% ΦΠΑ.

«Ο κ. Τσίπρας για ιδεολογικούς λόγους κατά τη γνώμη μου το έβαλε (το ΦΠΑ 23%), γιατί όταν ακούν για κάτι ιδιωτικό, θέλουν να το πυροβολήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι «πιστεύω» του ΣΥΡΙΖΑ, στη σελίδα 35 του προγράμματός του λέει ότι ο φόρος στην παιδεία, το 23%, είναι για τους έχοντες».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, το πρόβλημα είναι ιδεοληπτικό: «Όπως δεν ήθελαν τα μη κρατικά πανεπιστήμια για λόγους ιδεοληψίας, το ίδιο κάνουν και τώρα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.