Ειδησεογραφικό site

Πανούσης: Φρου-φρου κι αρώματα το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

36

Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στο επικείμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς που θα διεξαχθεί στις 2-5 Οκτωβρίου διατύπωσε ο βουλευτής της Α’ Αθήνας κ. Γιάννης Πανούσης.

«Εγώ, αυτή τη δημοκρατικοφάνεια του «ό,τι πει το συνέδριο», λες και δεν στήνονται συνέδρια ή όλα έρχονται με διαφάνεια, θεωρώ ότι μοιάζει με φάρσα. Μια φάρσα δημοκρατικοφανούς επανεκλογής όλων αυτών των αυλικών ή των ηγεσιών», είπε ο κ. Πανούσης μιλώντας στον ΒΗΜΑ fm και ξεκαθάρισε: «Δεν θα είμαι υποψήφιος.Είναι ξεκάθαρο. Αν έφευγε ο κ. Κουβέλης και δεν ήταν υποψήφιος, θα ήταν ένα θέμα προς συζήτηση».

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του κ. Κουβέλη για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ, σχολίασε πως «Αν ήμουν ο κ. Κουβέλης – και το έχω ξαναπεί – δεν θα κατέβαινα υποψήφιος. Εκκρεμεί αυτή τη στιγμή η παραίτησή του και πρέπει να διαχειριστεί το – τι να πω τώρα; Το 0,5%; Το 0,7% Το 1%; Ποια στρατηγική; Αυτό είναι ένα θαύμα τώρα. Ότι θα γίνει, λέει, ολική επαναφορά… Με ποιους; Με ποιο χρονοδιάγραμμα; Με ποιο πολιτικό χρόνο;».

Τέλος, έκανε λόγο για «ένα συνέδριο με φρου-φρου κι αρώματα που ακούγονται γενικώς, ότι πρέπει να επιζήσει η Ανανεωτική Αριστερά για το έθνος κτλ.» και πρόσθεσε δηκτικά: «θα συζητήσει την επανεκλογή του κ. Κουβέλη, ο οποίος είχε παραιτηθεί. Διαφορετικά, δεν θα υπήρχε λόγος να έχει παραιτηθεί! Άρα, δεν έπρεπε να γίνει. Δεν έπρεπε να γίνει έτσι, έπρεπε να γίνει αλλιώς, στο μεσοδιάστημα μεταξύ των ευρωεκλογών και σήμερα και να έχουν αλλάξει όλα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.