Ειδησεογραφικό site

Πακέτο φοροελαφρύνσεων χωρίς την έγκριση της Τρόικα -Τι θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο Σαμαράς

30

Στην ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να εξαγγείλει ένα πακέτο φοροελαφρύνσεων, με τέσσερις βασικές αλλαγές στην φορολογία οι οποίες και θα σημάνουν την ανακούφιση χιλιάδων πολιτών.

Οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα θα συνεχιστούν με νέο γύρο επαφών και παρά το γεγονός ότι οι δανειστές δεν έχουν ανάψει το πράσινο φως για την μείωση φόρων, ο πρωθυπουργός

προσανατολίζεται να προχωρήσει, έστω μονομερώς, τόσο στις διορθώσεις επί του ΕΝΦΙΑ, όσο και στην ανακοίνωση μειώσεων στον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Η οριστικοποίηση του κειμένου της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τη λήξη της διήμερης συνόδου του ΝΑΤΟ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» προτίθεται, να ανακοινώσει περιλαμβάνει τα εξής:

Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, με στόχο η τιμή διάθεσής του να διαμορφωθεί περί το 1 ευρώ ανά λίτρο.
Εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ για ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, μαζί με τις διορθώσεις των τιμών για τις 4.000 περιοχές εκτός σχεδίου όπου είχε παρατηρηθεί μεγάλη απόκλιση στις αξίες. Οι σχετικές διατάξεις θα κατατεθούν στη Βουλή τη Δευτέρα
Αύξηση του αριθμού των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, με στόχο την ανακοπή της έντονα αυξητικής τάσης των ληξιπρόθεσμων και την ανακούφιση των οφειλετών. Ο αριθμός των δόσεων διαμορφώνεται στις 100 για οφειλές έως 100.000 ευρώ και στις 72 δόσεις για μεγαλύτερα ποσά. Η διάταξη αναμένεται, επίσης, άμεσα στη Βουλή.
Μείωση έως και 50% του ποσοστού της έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης, η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να επιβάλλεται και το 2015.

Τα σχόλια είναι κλειστά.