Ειδησεογραφικό site

Παγκόσμιο σοκ από αποκεφαλισμό γυναίκας στη Σαουδική Αραβία (ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ)

68

Παγκόσμιο αποτροπιασμό έχει προκαλέσει το βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου και δείχνει μια αθώα γυναίκα στη Σαουδική Αραβία να ουρλιάζει για την αθωότητά της, αλλά παρ’ όλα αυτά να αποκεφαλίζεται εν μέση οδώ για τον φόνο της εξάχρονης θετής κόρης της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στα διεθνή Μέσα, η γυναίκα κατηγορήθηκε πως σκότωσε, αφού πρώτα παρενόχλησε σεξουαλικά βιάζοντάς την με ένα σκουπόξυλο, την κόρη του συζύγου της και μέσω μιας συνοπτικής διαδικασίας κρίθηκε ένοχη, χωρίς πολλά-πολλά.

Η Layla bint Abdul Mutaleb Bassim που σύρεται στους δρόμους της ιερής πόλης για τους μουσουλμάνους Μέκκα, από τους δημίους της ακούγεται στο ερασιτεχνικό βίντεο να ουρλιάζει: «Δεν σκότωσα. Χαράμ, χαράμ, χαράμ (σ.σ.: που στα αραβικά σημαίνει αμαρτία ή το απαγορευμένο). Δεν σκότωσα. Δεν σας συγχωρώ… Αυτό είναι αδικία».

Τελικά, ο δημόσιος εκτελεστής χρειάζεται να της κάνει δύο χτυπήματα με τη χαντζάρα για να την αποκεφαλίσει. Μετά την εκτέλεση, μια φωνή ακούγεται να διαβάζει το έγκλημά της. Σημειώνεται ότι στη Σαουδική Αραβία είναι παράδοση οι εκτελέσεις να γίνονται δημόσια.

Το βίντεο που ανέβηκε στο ίντερνετ το Σάββατο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα. Ωστόσο, στη Σαουδική Αραβία η κοινή γνώμη εξοργίστηκε όχι για την ποινή, αλλά για το γεγονός πως η πράξη μαγνητοσκοπήθηκε και ανέβηκε online, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να την δει και η οικογένεια της Bassim.

Ετσι, οι σαουδαραβικές Αρχές συνέλαβαν ένα άτομο για την καταγραφή της εκτέλεσης.

Πολλοί χρήστες του Twitter πόσταραν το βίντεο και εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τη 10η εκτέλεση από την 1η Ιανουαρίου 2015 που πραγματοποιείται στη Σαουδική Αραβία, η οποία, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, είναι η τρίτη χώρα σε εκτελέσεις μετά το Ιράν και το Ιράκ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.