Ειδησεογραφικό site

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Τζίμι Ντουρμάζ (Βίντεο)

35

Ολοκληρώθηκε και το τυπικό σκέλος της συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον Τζίμι Ντουρμάζ. Ο ποδοσφαιριστής πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το συμβόλαιό του.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Τζίμι Ντουρμάζ», αναφέρεται στο επίσημο site του συλλόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σουηδός εξτρέμ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, με ετήσιες αποδοχές 900.000 ευρώ, ενώ κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ θα βάλει στα ταμεία της η Γκεντσλερμπιρλιγκί.

Αυτή δεν θα είναι η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ των Πρωταθλητών Ελλάδας αφού μετά την επικείμενη πώληση του Ανδρέα Σάμαρη στην Μπενφίκα, οι Πειραιώτες στρέφονται στον 28χρονο Πάπε Ντιοπ της Λεβάντε, κατόπιν εισήγησης του Μίτσελ.

Ο Τζίμι Ντουρμάζ ή αλλιώς γνωστός και ως Τζίμι Τουμά γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου του 1989 στο Έρεμπρο της Σουηδίας, ωστόσο έχει τουρκικές ρίζες, κάτι που μαρτυρά και το όνομά του. Οι συγγενείς του Σαρμπέλ Τουμά και Ντέιβιντ Ντουρμάζ ήταν γνωστοί ποδοσφαιριστές και έτσι ο Τζίμι δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε σε μια τοπική ομάδα του Έρεμπρο, την BK Forward στην οποία ενσωματώθηκε το 2001 σε ηλικία 12 ετών. Έμεινε στις μικρές ομάδες της ως το 2005 και στη συνέχεια ανέβηκε στην μεγάλη ομάδα.

Με την BK Forward έπαιξε ως το 2008 και σε 35 αγώνες σκόραρε 4 φορές. Οι εμφανίσεις του κίνησαν το ενδιαφέρον της Μάλμε, η οποία το καλοκαίρι του 2008 τον έκανε δικό της. Στις 14 Ιουλίου έκανε και το ντεμπούτο του με την νέα του ομάδα απέναντι στην Χάμαρμπι.

Λίγο πριν μπει ο νέος χρόνος, ο Τζίμι αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του σε Ντουρμάζ. Το 2010 ξεκίνησε βασικός σε 15 ματς και συνολικά έπαιξε σε 27. Στις 14 Αυγούστου του 2011, πέτυχε γκολ απέναντι στη Μίλαν σε μια φιλική αναμέτρηση με την Μάλμε. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 27 αγώνες πρωταθλήματος και 4 γκολ.

Η Σουηδία ήταν πλέον πολύ μικρή ποδοσφαιρικά για να τον κρατήσει και έτσι αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη δεύτερη πατρίδα του, την Τουρκία. Στις 27 Ιουνίου του 2012 επιβεβαίωσε στον σουηδικό Τύπο ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την Γκεντσλερμπιρλίγκι για τα επόμενα τρία χρόνια.

Έπειτα από ένα μικρό σήριαλ για το αν ο Ντουρμάζ θα πάει πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι του 2012 ή τον Ιανουάριο του 2013, τελικά μετακόμισε στην τουρκική ομάδα στις 17 Ιουλίου. Με την φανέλα της Γκεντσλερμπιρλίγκι έχει συνολικά 61 ματς και 11 γκολ.

Είναι διεθνής με την Εθνική Σουηδίας. Ξεκίνησε από την U21 και από το 2011 παίζει στην Ανδρών. Το ντεμπούτο του έγινε στις 8 Φεβρουαρίου του 2011 κόντρα στην Κύπρο και με την Εθνική ομάδα της χώρας του έχει 17 συμμετοχές και ένα τέρμα.

Δείτε τον Ντουρμάζ σε δράση

 

Πηγή: gazzetta.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.