Ειδησεογραφικό site

Πήρε χρυσό στο ακόντιο βλέποντας βιντεάκια στο YouTube!

67

 

Όταν ο Κενυάτης ακοντιστής Τζούλιους Γέγκο έβλεπε βίντεο στο YouTube, με τους περίφημους πρωταθλητές Ζελέζνι και Θόρκιλντσεν με σκοπό να ακονίσει την τεχνική του, δεν φανταζόταν ότι μια ημέρα θα μπορούσε να κατακτήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο Γέγκο την Τετάρτη έστειλε το ακόντιό του στα 92,72 μέτρα και κατέκτησε το χρυσό μεττάλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου και έτσι έγινε ο πρώτος ρίπτης που κερδίζει χρυσό, σε όλη την ιστορία της χώρας!

Εκτός αυτού, τα μυθικά πλέον 92,72, αποτελούν αφρικανικό ρεκόρ και την τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του αθλήματος μετατρέποντας τον Γέγκο σε φαβορί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016.

Ο αποκαλούμενος «Mr YouTube Man» παντρεύτηκε την καλή του, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, όπου και τερμάτισε δωδέκατος. Προερχόμενος από το Τσεπτονόν, ένα χωριό κοντά στον ποταμό Τσάμπα της Κένυας, μπορεί να μην εισπράττει τις αμοιβές των συμπατριωτών του δρομένω αλλά κερδίζει αρκετά ευρώ και δολάρια.

Τόσα που του έχουν επιτρέψει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να αγοράσει ένα σπίτι στο χωριό του και ένα κοπάδι από 30 αγελάδες δώρο στον πατέρα του, όπως είναι το έθιμο στην Κένυα για παιδιά που πλουτίζουν πάνω από τον χαμηλό μέσο όρο της αφρικανικής αυτής χώρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.