Ειδησεογραφικό site

Πήρε θυμίαμα και από την Καπέλα Σιξτίνα

57

Του Γιάννη Μιχαήλ

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό και η συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, δημιούργησε ατέρμονες συζητήσεις, ενώ προκάλεσε πολλές τυμπανοκρουσίες σε μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα η Φίλη «Αυγή» ανέπεμψε διθυράμβους, γράφοντας ότι «για πρώτη φορά αριστερός ηγέτης συναντάται με τον Πάπα» μη γνωρίζοντας προφανώς ότι την Αγία Έδρα είχε επισκεφθεί στο παρελθόν ένας ορίτζιναλ κομμουνιστής, ο Φιντελ Κάστρο, όταν ο μικρός Αλέξης έπαιρνε τα πρώτα μαθήματα στο σχολείο της ΚΝΕ.

Επειδή, σε όλη αυτήν την παραφιλολογία της επίσκεψης Τσίπρα, εμφιλοχώρησαν ψεύδη και υπερβολές, το Βατικανό, που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Με μια λιτή ανακοίνωση, η οποία αποτυπώνει το κλίμα που κυριαρχεί στα άδυτα της Καπέλα Σιξτίνα (η κατοικία του Πάπα), αποδομείται πλήρως η προσπάθεια που επιχειρήθηκε, ώστε να δοθεί πολιτική χροιά στην επίσκεψη.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Πάπας, δέχθηκε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ως άνθρωπο που ασχολείται με θέματα «ανθρωπιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα».

Η συνάντηση που έγινε με τη μεσολάβηση Ιταλών φίλων του Τσίπρα, από το κόμμα «Αριστερά, Οικολογία, Ελευθερία», εντάσσεται στις δραστηριότητες του Ποντίφικα που έχουν σχέση με κοινωνικά θέματα. Παρόμοιες συναντήσεις γίνονται κάθε μέρα στο Βατικανό.

Μόνον, όμως, στην Ελλάδα της αμετροέπειας και της μεγαλομανίας παίρνουν τέτοιες διαστάσεις. Και είναι ολοφάνερο ότι ένα τέτοιο σκηνικό στήνεται για πολιτική εκμετάλλευση.

Ο Τσίπρας είδε τον Πάπα. Τι μου λες. Τεράστιο θέμα. Αλλά, όπως λέει και ο λαός, «εκείνον που βλέπει ο Πάπας, εκείνον θυμιατίζει». Άλλωστε ο Αλέξης, μετά το Άγιο Όρος, έγινε δεκτικός στο θυμίαμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.