Ειδησεογραφικό site

Πέθανε o δημοσιογράφος Νίκος Ζερβονικολάκης

63

Την τελευταία του πνοή άφησε, αναπάντεχα, στα 66 του χρόνια ο δημοσιογράφος Νίκος Ζερβονικολάκης.

Είχε γεννηθεί το 1948 στο Λάστρο της Σητείας, ενώ σπούδασε Πολιτικές και Οικονοµικές Επιστήµες στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Γρήγορα όµως τον κέρδισε η δηµοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε πιστά επί δεκαετίες.

Δούλεψε σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά (Βήµα, Έθνος, Ελευθεροτυπία, Πάνθεον, Εικόνες). Εργάστηκε επίσης στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, όπου απασχολήθηκε από το 1991. Ανήσυχο πνεύµα µε πολυσχιδή ενδιαφέροντα πραγµατοποίησε πολλές δηµοσιογραφικές αποστολές στην Ευρώπη κυρίως και την Αφρική, ενώ ακατάβλητο ήταν το πάθος του και για τη φωτογραφία. Υπήρξε, όμως, και επίµονος ιχνευτής λαογραφικών στοιχείων και στιγµών από τη µικροϊστορία δεκάδων τόπων της Ελλάδας. Κάποιες από τις συλλογές του εξέθεσε σε τρεις ατοµικές εκθέσεις, µε φωτογραφικά θέµατα από τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ο Νίκος Ζερβονικολάκης άφησε πίσω του περισσότερα από 10 βιβλία, μεταξύ αυτών, τα «Ιεροί τόποι των αρχαίων Ελλήνων» (2004), «Ταυροκαθάψια» (2003), «Τουαρέγκ» (2000), και «Πόρτο. Ο Ιούλιος µε τα κοχύλια» (1993).

Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε προσωπικό ιστολόγιο, όπου δηµοσίευε κείµενα και φωτογραφίες από τα ταξίδια του – και όχι µόνο. Δεν σταµάτησε ποτέ να ενδιαφέρεται για την πολιτική και την οικονοµία, και κυρίως για τα κοινωνικά θέµατα, για τα οποία αρθρογραφούσε συχνά.

Ηταν παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Έφη Καραγεώργου και πατέρας ενός αγοριού, του Ορέστη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.