Ειδησεογραφικό site

Πέθανε ο ντράμερ των Motorhead, Phil Taylor

37

Ο Phil Taylor, ο θρυλικός ντράμερ των Motorhead που ήταν γνωστός και ως «Philthy Animal», πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 61 ετών.  Τον θάνατό του ανακοίνωσε στο Facebook ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, «Fast» Eddie Clarke.

Ήταν άρρωστος εδώ και καιρό αλλά αυτό δεν κάνει διαφορά όταν φτάνει το τέλος» έγραψε ο Clarke. «Ήξερα τον Phil από τότε που ήταν 21 ετών κι ήταν φοβερός χαρακτήρας. Ευτυχώς, φτιάξαμε μαζί φανταστική μουσική και έχω πάρα πολλές, καλές αναμνήσεις από την παρέα μας…». Ο Clarke δεν αποκάλυψε την αιτία θανάτου του φίλου του.

Ο Taylor ήταν ο ντράμερ του βρετανικού συγκροτήματος από το 1975 ως το 1984 και για άλλα πέντε χρόνια, από το 1987 ως το 1992. Συμμετείχε σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Motorhead, όπως το «Overkill» και το «Ace of Spades».  Ο «Philthy Animal» ήταν αυτός που έπαιξε ντραμς στην συναυλία του συγκροτήματος στην Αθήνα, το 1988 στο Σπόρτινγκ.

Το στυλ του σε τραγούδια όπως το «Overkill» ήταν καθοριστικό για την δημιουργία του thrash metal, είδος στο οποίο διακρίθηκαν οι Metallica, οι Slayer, οι Megadeth και οι Anthrax.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.