Ειδησεογραφικό site

Πέθανε από λέμφωμα ο αδερφός της Τζάκι Κένεντι σε ηλικία 87 ετών

131

brother

Ο Χιου Οκινκλος ΙΙΙ, ετεροθαλής αδελφός και δια βίου φίλος της Τζάκι Κένεντι Ωνάση έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Ο Οκινκλος, γνωστός με το ψευδώνυμο Γιούσα, που έπασχε από Β-κυτταρικό λέμφωμα, πέθανε το Σάββατο στο σπίτι του στο Hammersmith Farm στο Ρόουντ Άιλαντ. Στο ίδιο σπίτι που έμεινε και ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Η Τζάκι Κένεντι και ο Οκινκλος ήταν στην εφηβεία όταν η μητέρα της, Τζάνετ Λι Μπουβιέ, παντρεύτηκε τον πατέρα του, Χιου Οκινκλος Τζούνιορ. Ενας ακόμη ετεροθαλής αδελφός του Οκινκλος ήταν ο συγγραφέας Γκορ Βιντάλ. Ο πατέρας του ήταν παντρεμένος με την Νίνα Γκορ, τη μητέρα του Βιντάλ, πριν από το γάμο του με την Μπουβιέ.

Οι δύο τους ήταν φίλοι και πριν το γάμο των γονιών τους και παρέμειναν κοντά μέχρι το θάνατο της Κένεντι το 1994, σύμφωνα με την κόρη του, Μάγια Οκινκλος. Ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερος από την ετεροθαλή αδελφή του.

«Ετρεφαν μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλον και όποιος από τους δύο έκανε σχέση, τη σύστηνε στον άλλο ζητώντας την έγκριση του» εξηγεί η κόρη του

Μάλιστα υπενθύμισε και τη πρώτη φορά που η Τζάκι σύστησε στον Οκινκλος τον Τζον Κένεντι: «Ζούσε στην Ουάσιγκτον και κάλεσε τον πατέρα μου σε γεύμα το βράδυ και είπε »Τώρα, θα πρέπει να θυμάσαι ότι ο Τζον είναι Δημοκράτης και εσύ Ρεπουμπλικανός. Προσέξε τι θα πεις” αλλά τελικά πήγαν όλα πολύ καλά»

Τελικά στις εκλογές ο Γιούσα ψήφισε τον Κένεντι και οι δύο τους πήγαν πολλές φορές μαζί για γκολφ: «Είχαν μια πολύ παρόμοια αίσθηση του χιούμορ και πραγματικά απολάμβαναν ο ένας την παρέα του άλλου»

Εχοντας ζήσει ένα διάστημα στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, ο Οκινκλος πέρασε τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του στο Νιούπορτ, όπου ασχολήθηκε με το περιβάλλον, τη μελέτη κοινωνικής ιστορίας και τη Σχολή Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ενώ είχε ένα δια βίου ενδιαφέρον για τη Μέση Ανατολή.

Η Μάγια Οκινκλος θυμάται τον πατέρα της ως ευγενική ψυχή γνωστή για το πνεύμα και το χιούμορ του.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι που τον γνώριζαν είδαν λίγο πολύ αυτό που είδα, το οποίο ήταν απλά ένα θαυμάσιο πνεύμα, με χιούμορ και ένα πολύ ευγενικό άτομο που πέρασε τη ζωή του χαμογελώντας» είπε.

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.