Ειδησεογραφικό site

Πέθανε η Ιταλίδα σταρ, Λάουρα Αντονέλι

124

Η Ιταλίδα σταρ, Λάουρα Αντονέλι, που έγινε διάσημη για τον ρόλο της στην ταινία «Μαλίτσια», βρέθηκε νεκρή στην κατοικία της στο Λαντισπόλι. Ήταν 73 ετών.  Η αιτία του θανάτου της  ηθοποιού, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή.

Η Λάουρα Αντονέλι γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1941 στην πόλη Πούλα της Κροατίας, που ονομαζόταν εκείνη την εποχή Πόλα και ανήκε στην Ιταλία.

Η ηθοποιός έγινε κυρίως διάσημη για τους ρόλους της σε ιταλικές ερωτικές κωμωδίες που γυρίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και τη δεκαετία του ’70, όπως η «Σεξουαλική επανάσταση» (1968) και «Μαλίτσια» (1973).

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του ιταλικού κινηματογράφου, όπως ο Λουκίνο Βισκόντι, ο Ντίνο Ρίζι, ο Ετορε Σκόλα και ο Λουίτζι Κομεντσίνι.

Υπήρξε σύντροφος του γάλλου ηθοποιού Ζαν-Πολ Μπελμοντό από το 1972 έως το 1980, την εποχή που ζούσε στο Παρίσι και γύριζε ταινίες με γάλλους σκηνοθέτες.

Η καριέρα της τελείωσε τη δεκαετία του ’80. Η Αντονέλι που είχε υποβληθεί σε μία σειρά από  αποτυχημένες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, τα τελευταία χρόνια, ζούσε απομονωμένη στο σπίτι της στο Λαντισπόλι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.