Ειδησεογραφικό site

Πάτρα: Βρήκαν κλοπιμαία στο σπίτι του εμπρηστή του σχολείου

38

Τέσσερις φορές μέσα στο Δεκέμβριο λεηλάτησε το σχολικό συγκρότημα της Πάτρας και έβαλε φωτιά η σπείρα των ανήλικων βανδάλων, ένας από τους οποίους συνελήφθη. Στο σπίτι του βρέθηκαν πανάκριβα επιστημονικά όργανα και εξοπλισμός που αποδόθηκαν στην διευθύντρια στου σχολείου.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον  17χρονο δράστη με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, εμπρησμό, διακεκριμένες κλοπές και φθορές και διατάραξη οικιακής ειρήνης. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τους άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, η έρευνα για την ταυτοποίηση των οποίων συνεχίζεται.

Η συμμορία είχε ξεκινήσει τις εισβολές στο σχολείο στις 13 Δεκεμβρίου, όταν τα μέλη της εισέβαλαν στον ισόγειο αποθηκευτικό χώρο και έβαλαν φωτιά από την οποία προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές. Στο διάστημα μεταξύ 19 και 22 Δεκεμβρίου, διέρρηξαν το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και αφού άρπαξαν μια μονάδα υπολογιστή και ένα DVD player, έβαλαν φωτιά σε ένα κάδο απορριμμάτων. Στις 23 Δεκεμβρίου, τρύπωσαν σε μια αίθουσα του σχολείου, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και πυρπόλησαν ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια καρέκλα!

Στην τελευταία εισβολή τους, στις 27 Δεκεμβρίου, διέρρηξαν το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και άρπαξαν πέντε μικροσκόπια, έναν ψηφιακό προβολέα, έναν υπολογιστή και μια οθόνη, έναν έγχρωμο εκτυπωτή, διάφορα επιστημονικά εργαλεία και άλλον εξοπλισμό. Αμέσως μετά, προκάλεσαν πυρκαγιά με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ολική καταστροφή στα επιστημονικά εργαλεία και τον εξοπλισμό του εργαστηρίου. Τα πέντε μικροσκόπια βρήκαν μαζί με τέσσερις ηλεκτρομαγνήτες οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που έκαναν έρευνα στο σπίτι του 17χρονου και τα κατέσχεσαν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.