Ειδησεογραφικό site

Πάνω από 125 πολίτες εξαπατήθηκαν από σπείρα που δρούσε από 2005

41

«Όργωνε» όλη την Ελλάδα εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες οι απατεώνες που εμφανίζονταν ως ασφαλιστικοί πράκτορες, οικονομικοί σύμβουλοι, μεσίτες κατασχεμένων ακινήτων, εργολάβοι κατασκευής… θερμοκηπίων, διαμεσολαβητές χρηματιστηριακών επενδύσεων προϊόντων και προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α. Για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ή την εύρεση εργασίας!

Η δράση του κυκλώματος είχε ξεκινήσει το 2005 (!) και ως τον Φεβρουάριο του 2014 εξαπάτησαν 125 θύματα σε Κρήτη, Αττική, Πειραιά, Ζάκυνθο και Μεσσηνία, από τα οποία πήραν συνολικά 596.027,04 ευρώ! «Αιχμή του δόρατος» στις απάτες ήταν ένας 37χρονος που εμφανιζόταν στα θύματά του με διάφορες ιδιότητες, όπως και ένας 44χρονος που αναγνωρίστηκε, αλλά και πέντε ακόμη άγνωστους συνεργούς τους. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος όλων για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου καθώς η δράση τους εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

Από τις πιο τρανταχτές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν, ήταν αυτή σε βάρος εννέα κατοίκων του Λασιθίου τους οποίους ο απατεώνας έπεισε ότι μπορεί να μεσολαβήσει για την έκδοση δανείων με την προϋπόθεση είτε να συνάψουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο ως εγγύηση και τους πήρε συνολικά 364.039,28 ευρώ! Από επτά κάτοικους των Χανίων και του Ηρακλείου απέσπασε συνολικά 112.368 ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά αυτοκινήτων.

Άλλοι 14 πολίτες από περιοχές του Λασιθίου, του Ρεθύμνου και του Αιγάλεω του εμπιστεύθηκαν 61.424,20 ευρώ για να αγοράσουν κατασχεμένα οικοπέδα, να τους κατασκευάσει θερμοκήπια ή να μεσολαβήσει για την ένταξή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα οικονομικής ανάπτυξης! Ακόμη, 90 ιδιοκτήτες οχημάτων πείστηκαν ότι θα ασφάλιζε τα οχήματα τους και του έδωσαν 58.195,56 ευρώ, ενώ στο όνομα άλλων οκτώ σύναψε ασφαλιστήρια συμβόλαια χωρίς να το γνωρίζουν!

Τα σχόλια είναι κλειστά.