Ειδησεογραφικό site

Πάμε θέατρο; 10 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

115

Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά! Κι ένα διάλειμμα από τη δουλειά επιβάλλεται! Τι καλύτερο λοιπόν από το να οργανώσετε μία θεατρική έξοδο; Εμείς σας προτείνουμε δέκα θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δείτε! Το μενού έχει απ’ όλα… Από μιούζικαλ μέχρι μονολόγους κι από κλασικό ρεπερτόριο μέχρι πιο σύγχρονα έργα! Εσείς τι θα διαλέξετε;

 

 

 

Η Μελωδία της Ευτυχίας

Ένα αγαπημένο κλασικό μιούζικαλ και μία πραγματική υπερπαραγωγή! Η Θέμις Μαρσέλλου σκηνοθετεί στο Παλλάς την «Μελωδία της Ευτυχίας» με τη Νάντια Κοντογεώργη στο ρόλο της Μαρία Φον Τραπ και τους Ακη Σακελλαρίου, Ζέτα Δούκα, Αργύρη Αγγέλου, Μαρία Γράμψα και ακόμα 40 ηθοποιούς επί σκηνής. Η ταινία που βραβεύτηκε με πέντε Όσκαρ και σάρωσε τα ταμεία ζωντανεύει στη σκηνή του Παλλάς σε ένα μιούζικαλ, που ταιριάζει όσο κανένα άλλο στις γιορτινές μέρες.  «Είμαι πραγματικά ευτυχής για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Πολύ αντικειμενικά είναι ό,τι πιο ωραίο έχω ζήσει στο είδος του μιούζικαλ.» μου εξομολογείται η Νάντια. Ε, ναι λοιπόν! Ισχύει!

Παράνομα φιλιά – Κόκκινα φανάρια

Ένα ελληνικό θεατρικό έργο και μία ταινία που άφησε εποχή ευτυχεί στα χέρια του έμπειρου Νίκου Μαστοράκη, που το διασκεύασε και το σκηνοθέτησε για το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Επιστροφή στη βάση τους λοιπόν για τα «Κόκκινα φανάρια» του Αλέκου Γαλανού με έναν θίασο αξιώσεων με προεξάρχοντες τον Αιμίλιο Χειλάκη, την Ελισάβετ Μουτάφη, τη Φωτεινή Μπαξεβάνη και την Αθηνά Μαξίμου. Ο Πειραιάς της δεκαετίας του ’50. Το λιμάνι και οι γειτονιές, τα ρεμπέτικα, οι  μεροκαματιάρηδες ,η Τρούμπα,  οι  πόρνες και οι κυρίες…

Θείος Βάνιας

Η Λίλλυ Μελεμέ σκηνοθετεί το αριστούργημα του Άντον Τσεχωφ στο θέατρο Δημήτρης Χορν έχοντας στη διάθεσή της έναν θίασο, που κλέβει τις εντυπώσεις. Γιάννης Βόγλης, Γιάννης Φέρτης, Στέλιος Μάινας, Μαρίνα Ψάλτη, Έρση Μαλικένζου, Αλεξία Καλτσίκη… «Η ζωή μας είναι ένα κωμικοτραγικό τσίρκο με τις απίστευτα κωμικές του πλευρές και τις απίστευτα τραγικές του στιγμές. Ο τρόπος, με τον οποίο εναλλάσσει αυτά τα στοιχεία ο Τσέχωφ, είναι αμίμητος. Ο ίδιος έλεγε ότι  ‘’Όταν πηγαίνω σε μία καινούρια πόλη, τα πρώτα πράγματα που βλέπω είναι το τσίρκο και το νεκροταφείο.’’» μου επισημαίνει η Λίλλυ Μελεμέ. Μα πόσο δίκιο έχει…

Φρουτοπία

Είναι μία, μόνο μία, η ονειρεμένη Φρουτοπία! Μαζί της μεγαλώσαμε! Το υπέροχο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά ζωντανεύει δια χειρός Κωνσταντίνου Ρήγου στη σκηνή του Rex για να θυμούνται οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικροί! Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης γίνεται ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Πίκος Απίκος, που προσπαθεί να εξιχνιάσει το μυστήριο της εξαφάνισης του Μανόλη του Μανάβη. Ο Αιμίλιος το μήλο, η Μαρουλίτα το μαρούλι, ο Αρχέλαος το λαχανιασμένο λάχανο, ο Θάνος το κολοκυθάκι και όλοι οι κάτοικοι της Φρουτοπίας επιστρέφουν για να μας παρασύρουν σε ένα συναρπαστικό και μαγικό θεατρικό ταξίδι. Πάρτε παιδιά, ανίψια και εγγόνια και σπεύσατε!

Σταματία, το γένος Αργυροπούλου

Η Ελένη Ουζουνίδου είναι η Σταματία Αργυροπούλου, μία συντηρητική γυναίκα παλαιάς κοπής, που μέσα από τα μάτια της περνάει όλη η σύγχρονη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας, καθώς η ίδια διηγείται με αυθορμητισμό τις περιπέτειες της ίδιας και της οικογένειάς της. Ένας εξαιρετικός μονόλογος του Κώστα Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, γεμάτος χιούμορ και συγκίνηση με την Ελένη Ουζουνίδου σε ένα πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας! Σπάει ταμεία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και φυσικά όχι τυχαία! Μην το χάσετε, αλλά προνοείστε για τα εισιτήριά σας γιατί είναι sold out!

Λίλιομ

Το μελόδραμα του Φέρεντς Μόλναρ, γραμμένο το 1909, ευτυχεί στα χέρια του Θωμά Μοσχόπουλου στο θέατρο Πόρτα. Ο Γιώργος Χρυσοστόμου υποδύεται τον νεαρό Λίλιομ, έναν γοητευτικό αλήτη, ευαίσθητο και σκληρό μαζί, παιχνιδιάρη και αλαζόνα… Μέχρι που ένα κορίτσι θα αλλάξει το σύμπαν του! Μία θαυμάσια, συγκινητική ιστορία που αντέχει ακόμα και σήμερα! Μαζί με τον Χρυσοστόμου πρωταγωνιστούν η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Σωκράτης Πατσίκας, η Άννα Καλαϊτζίδου και άλλοι ταλαντούχοι ηθοποιοί.  Πάρτε χαρτομάντιλα μαζί σας!

Έντα Γκάμπλερ

Ένας Ίψεν δεν θα μπορούσε να λείπει από τη δεκάδα! Όταν μάλιστα φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του ταλαντούχου νεαρού κινηματογραφιστή, Μιχάλη Κωνσταντάτου, και αγκαλιάζεται από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, γίνεται αυτομάτως… must! Η Γιώτα Αργυροπούλου ντύνεται την Έντα Γκάμπλερ σε ένα ανέβασμα, που μοιάζει να απομακρύνει το έργο από τις ρεαλιστικές του ρίζες και επιχειρεί μία νέα, περισσότερο κινηματογραφική, ανάγνωση. Απωθημένες επιθυμίες, ερωτικά τρίγωνα, η ατέρμονη μάχη των δύο φύλων, κοινωνική υποκρισία, οικονομικές συναλλαγές… Μία κοινωνία σε κρίση. Για λίγες μόνο παραστάσεις, από τις 22 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Loot – Τα Λάφυρα

Μία ανατρεπτική μαύρη κωμωδία του Τζο Όρτον. Δύο νεαροί κλέβουν τα χρήματα από μία τράπεζα. Συμπτωματικά εκείνη τη μέρα έχει πεθάνει η μαμά του ενός και αποφασίζουν να κρύψουν τα χρήματα στο φέρετρο και να βάλουν το πτώμα στη ντουλάπα. Κι έρχεται ένας μπάτσος, μεταμφιεσμένος σε υπάλληλο της εταιρείας υδάτων, και προσπαθεί να ανακαλύψει πού έχουν πάει τα λεφτά. Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί τον Γιάννο Περλέγκα, τον Όμηρο Πουλάκη, την Κατερίνα Λυπηρίδου, τον Δημήτρη Πασσά και τον Γιώργο Μακρή σε μία κωμωδία που… λεφτά υπάρχουν! Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Μάκβεθ

Μία άκρως ενδιαφέρουσα ανάγνωση του σαιξπηρικού αριστουργήματος από τον νεαρό Θάνο Παπακωνσταντίνου στο Από Μηχανής θέατρο. Η ιστορία του Μάκβεθ εστιασμένη στη σχέση του με τη Λαίδη Μάκβεθ. Σκοτεινή και εξαιρετικά φροντισμένη παράσταση, που απευθύνεται σε όσους αρέσκονται να βλέπουν το κλασικό… αλλιώς. Ο Άκις Βλουτής ερμηνεύει τον Μάκβεθ, αλλά την παράσταση κλέβει η συγκλονιστική Κωνσταντίνα Τάκαλου στον ρόλο της συζύγου του. Μια παράσταση για καλά μυημένους θεατρόφιλους ή για θεατές που ψάχνονται…

Κρίμα που είναι πόρνη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο σκηνοθετώντας το κλασικό ελισαβετιανό δράμα του Τζον Φορντ «Κρίμα που είναι πόρνη» στο θέατρο Χώρα. Ένας παθιασμένος αιμομικτικός έρωτας εξοργίζει την άκρως συντηρητική κοινωνία της Πάρμα στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα. Η Μαρία Κίτσου και ο Δημήτρης Πασσάς ερμηνεύουν τα δύο αδέλφια που θυσιάζονται στο όνομα του έρωτα για χάρη των κοινωνικών πρέπει. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το Εθνικό Θέατρο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.