Ειδησεογραφικό site

Πάγκαλος: Ο Τσίπρας «το ‘χει», ο Βαρουφάκης όχι – Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν «τζιχαντιστές»

24

«Λάβρος» ακόμα μια φορά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ο Θόδωρος Πάγκαλος, που πάντως, «αναγνώρισε» στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως «το ‘χει», ενώ αντίθετα ο Γιάνης Βαρουφάκης «όχι».

Μάλιστα συνέστησε στον πρωθυπουργό να τον «αλλάξει» όσο πιο σύντομα, καθώς «γελοιποιείται»: «Πρέπει ν’ απαλλαγεί από τον υπουργό Οικονομικών. Γελοιοποιήθηκε. Να το κάνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Γελοιοποιήθηκε. Ήταν λάθος επιλογή. Είναι σοβαρό το λάθος που διαπράττουν οι άνθρωποι, που διαλέγουν πανεπιστημιακούς για θέσεις τέτοιου είδους. Η πολιτική είναι τέχνη, είναι μια τέχνη όπως  είναι η ηθοποιία, η ζωγραφική, η μουσική. Το χεις ή δεν το χεις .Ο Τσίπρας το έχει, ο κ. Βαρουφάκης προφανώς δεν το χει» είπε ο πρώην υπουργός.

Όσον αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την διαδικασία διαπραγμάτευσης, σημείωσε πως «το πρώτο ερώτημα είναι: με τι μάς εκβιάζουν, μάς ζητάνε τα λεφτά που τους χρωστάμε. Αυτό είναι εκβιασμός; Δεύτερον με τι εμείς ανταποκρινόμεθα στον εκβιασμό και τους λέμε δεν θα κάνουμε κάτι, εάν δεν δεχτείτε τα επιχειρήματά μας. Τι είναι αυτό; Είναι άγνωστο. Δεν έχει πει τίποτα  η κυβέρνηση που να έχει καμία σημασία για τους συνομιλητές μας».

Τέλος ο κύριος Πάγκαλος διέκρινε πως στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν «τζιχαντιστές της Επανάστασης», για τους οποίους εκτίμησε: «Αυτοί δεν θέλουν να κερδίσουν. Θέλουν να χάσουν. Εγώ πιστεύω, ότι θέλουν να ηττηθούν. Εγώ δεν ξέρω αν είναι κυρίαρχη τάση, αλλά ότι υπάρχει η τάση αυτή, έχει ισχυρά ερείσματα, είναι τζιχαντιστές, είναι θρησκευόμενοι άνθρωποι. Η  παράδοση της ελληνικής αριστεράς είναι η ήττα,  το κλάμα  και ο Ιαπετός και αυτοί θέλουν να συνεχίσουν έτσι. Εδώ πήρε  36% ένα συνονθύλευμα. Θεσιθήρες και διεφθαρμένοι απ’ το ΠΑΣΟΚ και φαταούλες και λαμόγια. Ότι πιο σάπιο και διεφθαρμένο είχε το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε εκεί. Είναι εκεί τώρα».

«Η πολιτική, την οποία ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη στιγμή, δημιουργεί νέα χρέη» είπε ο κύριος Πάγκαλος και εστίασε στην επαναφορά των «αιώνιων φοιτητών» στα πανεπιστήμια: «Δηλαδή οι 100.000 φοιτητές, είναι εντελώς εικονικοί, έχουν και εγγράφονται μόνο για να έχουν το πάσο, να τρώνε στα φοιτητικά εστιατόρια, μερικοί από αυτούς για να κατοικούν στις φοιτητικές εστίες και αυτούς όλους τους έχει η κυβέρνηση εκεί και τους πληρώνει από το δημόσιο κορβανά, από τους Έλληνες φορολογούμενους πληρώνει τα έξοδά τους και έρχεται να τους γράφει ξανά ο άλλος. Όταν έρχεται και τους επανεγράφει, δεν είναι κόστος», αναρωτήθηκε.

Τέλος αναφέρθηκε, στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, κύριο Σαγιά: «Είναι δικηγόρος ικανότατος. Άμα σας δείξω την ιστοσελίδα του, αναφέρει ως έργα  εκ των οποίων έχει εργαστεί το γραφείο του, όλες τις ιδιωτικοποιήσεις απ’ την ορκωμοσία της πρώτης κυβέρνησης Παπανδρέου, μέχρι τώρα. Είναι ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης που θα καταργήσει τις ιδιωτικοποιήσεις. Έχουν Γενικό Γραμματέα τον πιο business like,τον πιο εμπλεκόμενο, διαπλεκόμενο και εμπλεγμένο σε ιδιωτικοποιήσεις δικηγόρο της Αθήνας, όνομα και μη χωριό, πασίγνωστος σε όλη την πιάτσα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.