Ειδησεογραφικό site

Πάγκαλος: Ντούτσε ο Τσίπρας στο Προεδρικό-Βενιζέλος και Κουβέλης πρέπει να αποχωρήσουν

61

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά την συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κάρολο Παπούλια, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Ο πρώην υπουργός τόνισε πως σε μια ευρύτερη συνεργασία των δυνάμεων της κεντροαριστεράς θα μπορούσε να μετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να τροποποιήσει ορισμένες θέσεις του ενώ άφησε αιχμές για την στάση του κ. Τσίπρα μετά τις συνομιλίες του στο προεδρικό μέγαρο.

«Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν φυσιολογική, διότι οι βάσεις των πεποιθήσεων των μεν και των δε είναι κοινές. Πρέπει, όμως, να δούμε την τέχνη του εφικτού. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι αριστερά που βασίζεται στην ουτοπία. Προτείνει σειρά από τεχνητούς παραδείσους, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν στην πραγματικότητα και στερείται τη σημασία του χρόνου και του διεθνούς περιβάλλοντος στην εκπλήρωση κάποιων στόχων. Και η ΔΗΜΑΡ ψάχνει τον εαυτό της.

Πρέπει να υπάρχει λοιπόν ένα σχήμα που να εκφράζει. Αν αυτό το σχήμα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο το καλύτερο. Αλλά με τροποποιημένες θέσεις. Και βεβαίως όχι με βέτο και leader, με Γκαουντίγιο και Ντούτσε, διότι εγώ είδα χθες έναν Ντούτσε στο Προεδρικό Μέγαρο, που έλεγε απαγορεύω, διατάσσω και να μην τολμήσει ο ένας ή να μην αποπειραθεί ο άλλος. Αυτές οι συμπεριφορές είναι σταλινικές».

Βενιζέλος και Κουβέλης πρέπει να αποχωρήσουν

Τη θέση πως τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης πρέπει να αποχωρήσουν από τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αντίστοιχα εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στον Bήμα FM, αν και χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελιάς καλύτερο απ’ ό,τι περίμενε με βάση τις δημοσκοπήσεις, τόνισε πως η πολιτική συμμαχιών, όπως έγινε, δεν απέδωσε:

«Σημαίνει ότι όταν ένα κόμμα έχει τη φήμη και το ιδεατό μέγεθος και την παράδοση του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του είναι ταυτόχρονα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έρχεται και μαζεύει κάποιους καθηγητές πανεπιστημίου επειδή ήταν καλοί άνθρωποι, αλλά δεν αξίζουν τίποτα από πολιτική άποψη, και μαζεύει και τον κ. Λοβέρδο με τον ακόλουθό του, τον κ. Αηδόνη, και όλοι αυτοί μαζί παίρνουν 8%. Δηλαδή, χάνουν και τέσσερις μονάδες από το 12%».

Αναφερόμενος στα συνέδρια που αναμένεται να γίνουν σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο κ. Πάγκαλος ζήτησε αλλαγή των ηγεσιών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν τα συνέδρια είναι μόνο για την αναβάπτιση της υφισταμένης ηγετικής ομάδας ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αυτά δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και θα συνεχίσει να είναι μπροστά τους η κατηφόρα και η παρακμή. «Αυτά θέλουν απόσυρση» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Πρέπει να πουν οι ηγεσίες ότι θα εργαστούν για το συνέδριο και θα συμμετάσχουν, αλλά (θα αποχωρήσουν) και μιλάω και για το ΠΑΣΟΚ και για τη ΔΗΜΑΡ και για όλες τις άλλες κινήσεις που απέτυχαν παταγωδώς. Θα ήθελα την αλλαγή ηγεσίας. Και βεβαίως το θέτω για το ΠΑΣΟΚ. Ευθέως. Είναι αυτονόητο».

»Γιατί δεν απεδείχθη; Ήταν ο κ. Βενιζέλος εκεί, ογκόλιθος της πολιτικής, με την παρέα του, και έκανε αυτά που έκανε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την ηγετική του ομάδα και ο κ. Κουβέλης αντιστοίχως. Μπορούν να ανανεώσουν το χώρο; Εγώ λέω όχι. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να μετέχουν βέβαια στο συνέδριο, για να δεσμευτούν από αυτό και να μην πάνε μετά να κάνουν άλλο μαγαζάκι, και να πουν ότι αποσύρονται».

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, πρέπει να βγουν καινούργιο άνθρωποι από τις συνεδριακές διαδικασίες οι οποίες θα είναι ανοιχτές στις νέες δυνάμεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.