Ειδησεογραφικό site

Ο Independent προβοκάρει τον τουρισμό μας με οδηγίες όσων έρθουν στην Ελλάδα και βρεθούν αντιμέτωποι με Grexit

46

Ο Simon Calder, αρθρογράφος του βρετανικού Independent που ειδικεύεται στα ταξίδια, παρέχει σε σημερινό άρθρο του στην εφημερίδα συμβουλές σε μία αναγνώστρια, η οποία δείχνει να έχει ενδοιασμούς σχετικά με το αν πρέπει να επισκεφθεί ή όχι την Ελλάδα.

«Σκέφτομαι να κλείσω διακοπές στην Ελλάδα, για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Ο σύζυγός μου είναι ιδιαίτερα ανήσυχος. Θα κινδυνέψουν οι διακοπές μας αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ;», ρωτάει η αγχωμένη Βρετανίδα τον αρθρογράφο, ο οποίος εν πρώτοις την καθησυχάζει.

«Θεωρώ μάλλον απίθανο να επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή πριν από το τέλος Ιουνίου, οπότε λήγει η προθεσμία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ  για να καταβάλει τα χρήματα στους πιστωτές της», αναφέρει ο Calder, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «στον συναρπαστικό κόσμο της ελληνικής οικονομίας, τα πάντα μπορούν να συμβούν».

Στη συνέχεια μάλιστα, δίνει οδηγίες σε περίπτωση που συμβεί το «απευκταίο».

«Ας υποθέσουμε ότι όντως λαμβάνει χώρα ένα Grexit ενώ είστε στην Ελλάδα. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να τρέξουν οι ντόπιοι στα ATM για να σηκώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ευρώ, αφού το νόμισμα αναμένεται να ισχυροποιηθεί μετά την απομάκρυνση του ‘αδύναμου κρίκου’. Εάν η Ελλάδα γυρίσει στη δραχμή, η αξία της θα ‘βαθμονομηθεί’ με βάση το ευρώ. Επομένως, δεν πρέπει να βασίζεστε μόνο σε χρήματα από μηχανήματα ανάληψης», τονίζει ο αρθρογράφος.

Και συνεχίζει: «Πάρτε μαζί σας μετρητά, κατά προτίμηση μικρά χαρτονομίσματα. Έτσι, εάν γίνει ο ‘σεισμός’ ενώ απολαμβάνετε τον ήλιο στην ξαπλώστρα σας, η μόνη συνέπεια για εσάς και για οποιονδήποτε άλλον με ευρώ θα είναι να γίνετε ακόμα πιο δημοφιλείς με τους φιλικούς ντόπιους».

Καταλήγοντας, ο αρθρογράφος προτείνει στην ανήσυχη τουρίστρια να κλείσει ένα αξιόπιστο πακέτο διακοπών, προκειμένου να μπορεί να βασιστεί στον ταξιδιωτικό πράκτορα για προστασία σε περίπτωση διαδηλώσεων,

Τα σχόλια είναι κλειστά.