Ειδησεογραφικό site

Ο Ψινάκης τα γυρίζει: Ποτέ δεν είπα για πτώχευση -Τον κατηγορούν ότι έβαλε σύμβουλο με 25.000 ευρώ

53

Πήρε πίσω τα περί πτώχευσης του Δήμου Μαραθώνα ο Ηλίας Ψινάκης. Σε μια επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου στο γυμναστήριο Μαραθώνα, που διανθίστηκε με ατάκες και διαξιφισμούς με τον πρώην δήμαρχο Ιορδάνη Λοϊζου, ο κ. Ψινάκης τα γύρισε υποστηρίζοντας ότι δεν είπε ποτέ ότι πτωχεύει ο δήμος.

«Εγώ δεν ευθύνομαι για ό,τι λέγεται και ό,τι γράφεται. Είναι πάγια τακτική δική μου ούτε να διαψεύδω ούτε να μηνύω αυτόν που τα έγραψε. Αν κάποιος δημοσιογράφος έγραψε ότι κηρύσσω σε πτώχευση το δήμο και αναπαράχθηκε αυτό παντού, αυτό είναι δικό του θέμα. Εγώ είπα συγκεκριμένα πράγματα. Κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να κηρύξει σε πτώχευση το δήμο του, δεν είναι Ανώνυμη Εταιρεία» είπε χαρακτηριστικά αναφορικά με το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

Αποψη που του διατύπωσε άλλωστε και ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, νωρίτερα σήμερα, κατά την συνάντηση που είχαν και κατά την οποία ο κ. Ψινάκης έλαβε δέσμευση ότι θα του δοθεί προκαταβολή από τους ετήσιους πόρους που δικαιούται ο δήμος Μαραθώνα.

Ωστόσο, μια ημέρα πριν, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, είχε δηλώσει επί λέξει: «Νομίζω ότι μόνο ο Τρικούπης έχει βρεθεί στο παρελθόν στη θέση που βρίσκομαι εγώ τώρα, με το γνωστό <δυστυχώς επτωχεύσαμεν>. Μπορεί το 16χρονο πάρτι της προηγούμενης δημοτικής αρχής να τελείωσε, αλλά δυστυχώς ο λογαριασμός ήρθε σε μένα. Στο δήμο δεν υπάρχει φράγκο, ούτε για να πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων».

«Ο Ψινάκης στο Καστελόριζο»

Ο τέως δήμαρχος Μαραθώνα ειρωνεύτηκε τον διάδοχό του για τα περί πτώχευσης κάνοντας λόγο για «τραγωδία με στοιχεία δράματος και κωμωδίας» υπό τον τίτλο «Ο Ψινάκης στο Καστελόριζο». Ο κ. Ψινάκης αντέδρασε έντονα: «Μη μου βάζετε λόγια που δεν είπα, μη λες π@πες και σαχλαμάρες».

Όταν ο κ. Λοϊζου είπε ότι είναι «μαγκιά μας και καμάρι μας το ότι δουλεύουμε αθόρυβα και με αποτελεσματικότητα» ο κ. Ψινάκης απάντησε ειρωνικά: «Ε, βεβαια αθόρυβα. Εγώ είμαι πεντακάθαρος, εσείς δεν ξέρω! Έχετε δει την ταινία «Φωνάζει ο κλέφτης;».

Συνεργάτης σε θέση συμβούλου με μισθό 25.000 ευρώ

Στη συνεδρίαση, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Χατζηγιάννης κατήγγειλε ότι ο Ηλίας Ψινάκης διόρισε μέχρι το Δεκέμβριο συνεργάτη του σε θέση συμβούλου με μηνιαίο μισθό 25.000 ευρώ και γι’ αυτό τον κάλεσε να παραιτηθεί από το μισθό του.
«Εγώ δεν έχω οικονομική ανάγκη. Το τι θα κάνω τα λεφτά μου, θα το μάθετε» απάντησε ο δήμαρχος Μαραθώνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.