Ειδησεογραφικό site

Ο «χάρτης» των ανεξάρτητων βουλευτών για την Προεδρική Εκλογή – Ποιοι φλερτάρουν με το «ναι», το «όχι» και το «ίσως»

35

Κομβικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να παίξουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές και η στάση που θα κρατήσουν κατά την τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατά της εκλογής ΠτΔ από την παρούσα Βουλή τάσσονται με ανακοινώσεις τους ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ενώ η ΔΗΜΑΡ καθορίζει τη στάση της σε σημερινή συνεδρίαση.

Στους 24 ανεξάρτητους βουλευτές στρέφεται το ενδιαφέρον, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς ένας ένας οι ανεξάρτητοι έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα χαρτιά τους.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή με ανακοινώσεις τους ξεκαθάρισαν χθες ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο από την παρούσα Βουλή ανεξάρτητα από το πρόσωπο που προτείνεται. Την ίδια στάση αναμένεται να κρατήσει και η ΔΗΜΑΡ τα όργανα της οποίας συνεδριάζουν σήμερα για να καθορίσουν τη στάση τους.

Ωστόσο, ο αριθμός των 180 που απαιτείται για την προεδρική εκλογή δεν φαίνεται να συγκεντρώνεται, σύμφωνα με τις έως τώρα τοποθετήσεις των ανεξάρτητων βουλευτών.

Ποιοι φλερτάρουν με το “ναι”

Ενδεικτικά, υπέρ της εκλογής προέδρου τάσσονται ή κλίνουν οι Χρήστος Αηδόνης, Παναγιώτης Μελάς, Σπύρος Λυκούδης, και Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ ο Βασίλης Οικονόμου δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ψηφίσει τον κ. Δήμα. Με το «ναι» φλερτάρει ο Κώστας Γιοβανόπουλος.

…με το “ίσως”

Στους γνωστούς αναποφάσιστους παραμένει ο Βασίλης Καπερνάρος ενώ ερωτηματικό παραμένει η στάση του Βύρωνα Πολύδωρα.

«Θα ψηφίσω κατά συνείδηση» έχει διαμηνύσει ο Γιώργος Νταβρής.

Δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τη στάση τους η Μ. Ιατρίδη, οι προερχόμενοι από τη Χρυσή Αυγή, Στ. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος.

Άγνωστη παραμένει και η στάση που θα τηρήσει η Κατερίνα Μάρκου, η μόνη ανεξάρτητη βουλευτής που υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, η οποία το βράδυ της Τρίτης, μέσω Twitter χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Δήμα κομματική και όχι πολιτική, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει.

…και με το “όχι”

Ανοιχτά κατά της υποψηφιότητας έχουν ταχθεί οι Μίμης Ανδρουλάκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Οδ. Βουδούρης, Θ. Παραστατίδης, Θ. Τζάκρη, Π. Τατσόπουλος,Μ. Μπόλαρης, Ραχήλ Μακρή, Νίκη Φούντα και Πάρις Μουτσινάς.

Από τους ΑΝΕΛ, η Έλενα Κουντουρά δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει, ενώ την ίδια στάση τόνισε πως θα τηρήσει η Μαρια Κόλλια-Τσαρουχά και ο Π. Χαϊκάλης.

Εντός της Τετάρτης συνεδριάζουν η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να εξεταστεί η στάση του κόμματος για το θέμα της προεδρικής εκλογής.

Σε προγενέστερη ανακοίνωσή της πάντως, η Αγίου Κωνσταντίνου υπενθύμισε πως έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, «με το σκεπτικό ότι δεν προτίθεται να συμβάλει στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών» της κυβέρνησης.
Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.