Ειδησεογραφικό site

Ο Φάιμαν πριν έρθει στην Αθήνα, καλεί τον Αλέξη να πάρει μέτρα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

26

Ως φίλος επισκέπτεται σήμερα τη χώρα μας ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Krone» ξεκαθαρίζει πως η σημερινή του επίσκεψη στην Αθήνα γίνεται για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό αλλά και να υπενθυμίσει στην ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να συμβάλει σε μία συμβιβαστική λύση.

Παράλληλα, καλεί την ελληνική κυβέρνηση να λάβει σκληρά μέτρα επισημαίνοντας ότι η Αθήνα χρειάζεται μία λύση έως το τέλος Ιουνίου και εν συνεχεία ένα πενταετές σχέδιο για την αποκατάσταση της επενδυτικής ασφάλειας. Υπογράμμισε επίσης πως η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε σεισμό στην Ευρώπη με καταστροφικές συνέπειες σε κοινωνικό επίπεδο.

«Η Ελλάδα δεν έχει πολλούς φίλους στην Ευρώπη. Ο χρόνος εξαντλείται και ο Αυστριακός καγκελάριος βλέπει ανυπολόγιστους κινδύνους σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές», αναφέρει το άρθρο της αυστριακής εφημερίδας που φιλοξενεί τις δηλώσεις του Αυστριακού καγκελάριου για την Ελλάδα.

Ο Βέρνερ Φάιμαν προειδοποιεί πως μία αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε σεισμό στην Ευρώπη αλλά και θα είχε καταστροφικές συνέπειες σε κοινωνικό επίπεδο φέρνοντας ως παράδειγμα την Γερμανία.

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τον παράγοντα των συναισθημάτων στην πολιτική. Έχουμε δει τις κοινωνικές συνέπειες στην Γερμανία από τους πολέμους», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Στην ερώτηση αν «η ελληνική κυβέρνηση είναι ένοχη για την παρούσα κατάσταση» ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε: «Φυσικά. Δεν θα πρέπει ένας ηγέτης στην διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να υπόσχεται γη και ουρανό στο λαό του γιατί μετά μπορεί να μην καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις που έδωσε. Εγώ δεν θα ψήφιζα ποτέ ένα τέτοιο κόμμα», υποστήριξε ο Φάιμαν, ενώ στην ερώτηση «τι θα συμβουλεύατε τον Τσίπρα», δήλωσε: «Με βάση τις υφιστάμενες συνθήκες, θα τον συμβούλευα να λάβει σκληρά μέτρα για να εκπροσωπήσει την χώρα του στο εξωτερικό αλλά και για το ίδιο το κόμμα του».

Σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα πενταετές σχέδιο. Χρειάζεται μία λύση έως το τέλος Ιουνίου και στη συνέχεια ένα πενταετές σχέδιο με στόχο να αποκατασταθεί η επενδυτική ασφάλεια στην Ελλάδα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.