Ειδησεογραφικό site

Ο ΥΦΕΘΑ Ν. Τόσκας μιλά για υποστελέχωση συνοριακών μονάδων και «εξ Ανατολών απειλή»

43

Για «εξ Ανατολών απειλή» έκανε λόγο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας στην Ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να πει δημόσια περισσότερα για τα «πραγματικά προβλήματα». Αμέσως, ο προεδρεύων της Ολομέλειας Αλέξης Μητρόπουλος έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η αναφορά του υφυπουργού Άμυνας σχολιάζοντας «το «εξ Ανατολών» οι νέοι εκεί πάνω στα θεωρεία να μην το πάρουν και πολύ σοβαρά. Το είπε έτσι ο κύριος Υπουργός, εν τη ρύμη του λόγου».

Συγκεκριμένα ο κ. Τόσκας εκφεύγοντας του πλαισίου της ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Στύλιου σχετικά με κέντρα εκπαίδευσης στρατεύσιμων είπε «Ένα άλλο, όμως, που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν είναι τα τεράστια προβλήματα στελέχωσης για την αντιμετώπιση της εξ Ανατολών απειλής. Μπορώ να πω όχι δημόσια, πλην όμως σε οποιοδήποτε συνάδελφο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα πραγματικά προβλήματα και τους πραγματικούς αριθμούς στελέχωσης των μονάδων που βρίσκονται ανατολικά και των μονάδων που βρίσκονται δυτικά».

«Εμείς θα κινηθούμε με προτεραιότητες και για να καλύψουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερο αριθμό τη στελέχωση των μονάδων που βρίσκονται ανατολικά, αλλά και για να μειώσουμε το κόστος, όπου αυτό είναι δυνατό» συνέχισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προσπαθώντας να διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα από τα κενά στελέχωσης τα οποία ο ίδιος αποκάλυψε…

Τα σχόλια είναι κλειστά.