Ειδησεογραφικό site

«Ο Τσίπρας με έβγαλε από την κυβέρνηση για να με προστατεύσει γιατί ήξερε» δηλώνει ο Πανούσης

22

Περίπου μισή ώρα έμεινε στο γραφείο της εισαγγελέως Ελένης Ράικου ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος έχει κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ.

Σε δήλωσή του εξερχόμενος τόνισε στους δημοσιογράφους ότι ακολουθεί την προτροπή του πρωθυπουργού να αποτανθεί στη Δικαιοσύνη για να λύσει τα θέματα που ο ίδιος έχει καταγγείλει. «Ο Αλέξης Τσίπρας με τίμησε δυο φορές, μια που με έβαλε στη κυβέρνηση και μια που με έβγαλε για να με προστατέψει», τόνισε ο κύριος Πανούσης επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την θέση του ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε τις βαριές καταγγελίες του για πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξε να απευθυνθεί στην Δικαιοσύνη για να τα λύσει.

«Ακολούθησα τη γνώμη του πρωθυπουργού που πιστεύει ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να ακολουθούμε τη δικαστική οδό. Πρέπει να αποφευχθεί η συγκάλυψη. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε μετακίνηση ή κρίση των προσώπων αυτών αυτή τη περίοδο θα ήταν άστοχη. Υπάρχουν ονόματα, είναι γνωστά τα στοιχεία, τα γνωρίζουν», δήλωσε ο κύριος Πανούσης.

Ερώτηση: Είστε ευχαριστημένος με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η κυβέρνηση. Σας κάλυψε;
Απάντηση: Εγώ δεν ανήκω στην κυβέρνηση, σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές. Μια που με έβαλε στη κυβέρνηση και μια που με έβγαλε για να με προστατέψει.

Ο κύριος Πανούσης κατέθεσε στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου στοιχεία για κύκλωμα που δρα στο Λιμενικό και πιθανώς στην αστυνομία και εκμεταλλεύεται μετανάστες. «Επισκέφθηκα την εισαγγελέα διαφθοράς η οποία μου ζήτησε να προσθέσω στοιχεία σε έρευνα που διενεργεί για κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες σε Λιμενικό και ενδεχομένως Αστυνομία. Έδωσα στοιχεία και νομίζω ότι διαφωτίστηκε αυτή η πτυχή της υπόθεσης. Αναμένεται η τελική κρίση της εισαγγελίας. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει υπόγεια διασύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα», είπε.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.