Ειδησεογραφικό site

Ο Τσίπρας θα ενημερώσει τη Βουλή για την παράταση – Δεν θα κυρωθεί από το Σώμα

31

Την απόφαση να ενημερώσει ο ίδιος τη Βουλή σε ότι αφορά τη συμφωνία της τετράμηνης παράτασης το επόμενο χρονικό διάστημα, πήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χωρίς όμως να υπάρξει κύρωση από το κοινοβούλιο.

Ο κύριος Τσίπρας αποφάσισε να ανοίξει τη σχετική συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα, ενώ την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη υπογράμμιζαν πως δεν είναι απαραίτητο τεθεί προς ψήφιση. Αντίθετα, σημείωναν ότι αρκεί η υπογραφή του υπουργού Οικονομών και έφερναν ως παράδειγμα την μη κύρωση της συμφωνίας από άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ. Παράλληλα σημείωναν πως οι Θεσμοί δεν έχουν ζητήσει κάτι τέτοιο.

Την παραπάνω απόφαση του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, Real FM. Ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι ο λόγος που δεν θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή η τετράμηνη συμφωνία, δεν είναι επειδή υπάρχει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική των μνημονίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και σημείωσε ότι η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύει ότι δεν συνεχίζει τα μνημόνια.

Σχολιάζοντας την έντονη κριτική που ακούστηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι στα συλλογικά Όργανα «συζητάμε ανοιχτά, ώστε να βγαίνουμε πιο ισχυροί και καλά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα». Παραδέχθηκε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, όμως εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη Βουλή θα υπάρχει ομοφωνία.

Τέλος ο κ. Σακελλαρίδης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις της χώρας μέσα στον Μάρτιο. Υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει τις λύσεις να μην υπάρχει πρόβλημα με τις υποχρεώσεις και πρόσθεσε ότι το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε επαφές με επενδυτές και με εταίρους. «Κανείς δεν θέλει να υπάρξει πρόβλημα», κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.