Ειδησεογραφικό site

Ο Σόιμπλε περιμένει στο ακουστικό του για νέες αξιόπιστες ελληνικές προτάσεις

26

Μήνυμα ότι η Γερμανία περιμένει αξιόπιστες προτάσεις από την Ελλάδα, «διότι κάθε μέρα μετράει» έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά το Ecofin.
 
Ο κ. Σόιμπλε επέμεινε για άλλη μια φορά ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου πρέπει να εφαρμοστεί και σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει δείξει το πώς θέλει να εφαρμόσει τα μέτρα. Επανέλαβε, δε, ότι «η βάση για οποιαδήποτε συμφωνία είναι το ισχύον πρόγραμμα».

Εμφανίστηκε παράλληλα σκεπτικός για το αν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη προετοιμασία για το Eurogroup της Δευτέρας «από όση έχει ήδη γίνει». «Το τι πρόκειται να συμβεί τη Δευτέρα (στο Eurogroup) θα το δούμε τη Δευτέρα. Δεν είμαι βέβαιος πως θα ανακοινώσω κάποια σπουδαία είδηση» συμπλήρωσε.

Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας, συμπλήρωσε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τηλεδιάσκεψη την Κυριακή αν υπάρξουν νέες εξελίξεις

Αναφερόμενος στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών σημείωσε ότι «ο κ. Βαρουφάκης κι εγώ έχουμε διαφορετικές ιδέες και προσεγγίσεις».  Σχολιάζοντας, μάλιστα, τα όσα υποστήριξε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σχετικά με την πρόταση που παρουσίασε στο Eurogroup της Πέμπτης ο κ. Σόιμπλε είπε: «Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως χθες παρουσίασε μια ολοκληρωμένη (σε βάθος) πρόταση. Φαίνεται πως μάλλον όλοι οι υπόλοιποι δεν τον καταλάβαμε…»

Παρέπεμψε ακόμα στην αξιολόγηση των θεσμών λέγοντας ότι «τo Eurogroup δεν μπορεί να δράσει χωρίς να γνωρίζει την αξιολόγηση των Θεσμών»

Τα σχόλια είναι κλειστά.