Ειδησεογραφικό site

Ο στρατός του Χίτλερ πολέμαγε ντοπαρισμένος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

74

 

Οι κρυφές πτυχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο έρευνας των μελετητών και των ιστορικών, παρ’ ότι έχουν παρέλθει 70 χρόνια από τη λήξη του. Το σοκ που υπέστη η ανθρωπότητα ήταν τόσο μεγάλο, που ακόμη και σήμερα «εμπνέει» τους ερευνητές, οι οποίοι αναζητούν τις πιο απόκρυφες λεπτομέρειες εκείνης της σκοτεινής για τον κόσμο εποχής. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα που δημοσιεύτηκε σε βιβλίο, οι στρατιώτες του Χίτλερ ήταν ντοπαρισμένος με το φάρμακο Pervitin, το οποίο αποτέλεσε την πρώιμη μορφή της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης!

Στο βιβλίο «Der Totale Rausch» (The Total Rush στην αγγλική του έκδοση), ο συγγραφέας Νόρμαν Όλερ υποστηρίζει ότι όταν η Βέρμαχτ εισέβαλε στη Γαλλία, το 1940, η γερμανική διοίκηση είχε εξασφαλίσει 35 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου ναρκωτικού, το οποίο βοηθούσε τους Γερμανούς στρατιώτες να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση και με αισιόδοξη διάθεση. Όπως υποστηρίζει μάλιστα ο Όλερ, το συγκεκριμένο φάρμακο ήταν ευρέως διαδεδομένο στη γερμανική κοινωνία, όπως σήμερα κάποιος μπορεί να απολαύσει έναν καφέ! Στον στρατό βέβαια, δινόταν ενισχυμένο, ώστε η επίδρασή του να είναι περισσότερο καθοριστική.

Το φάρμακο ανιχνεύθηκε τόσο στις σοκολάτες που έδινε ο γερμανικός στρατός στους στρατιώτες του, όσο και σε ενέσιμη μορφή. Με τη χρήση της τελευταίας, όπως αναφέρεται στην έρευνα, οι στρατιώτες μπορούσαν να πολεμούν για μέρες, δίχως να αισθάνονται την ανάγκη για ύπνο! Το 1941 απαγορεύθηκε η κυκλοφορία του στο ευρώ κοινό, αλλά διατηρήθηκε στον στρατό. Ωστόσο, κατά την εισβολή στη Σοβιετική Ένωση, οι αναφορές στα σχετικά δισκία δεν είναι τόσο σαφείς, όσο στις επιθέσεις σε Πολωνία, Γαλλία και Σουηδία, κατά τις οποίες αναφέρονται λεπτομέρειες για τη χρήση του.

Με την πτώση του Άξονα, το «μυστικό» της Βέρμαχτ πέρασε στην κατοχή των επικεφαλής του συμμαχικού στρατού, των Άγγλων και των Αμερικανών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Όλερ, το ίδιο σκεύασμα, ή παράγωγά του, χορηγήθηκαν στη συνέχεια στους Άγγλους και στους Αμερικανούς στρατιώτες. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στον αμερικανικό στρατό και στον πόλεμο της Κορέας, το 1950. Τότε, όλοι οι πιλότοι και οι στρατιώτες του αμερικανικού στρατού είχαν «ντοπαριστεί» με αμφεταμίνες, αποδεικνύοντας ότι οι Γερμανοί ξεκίνησαν τη χρήση του, αλλά το συνέχισαν και άλλες μεγάλες δυνάμεις.

Από τον χειμώνα του 1944, όταν ο Χίτλερ έδωσε εντολή για τη μεγάλη τελική επίθεση, δεν εμφανίστηκε νηφάλιος ούτε μία ημέρα. Σύμφωνα με την έρευνα του Όλερ, λάμβανε σε καθημερινή βάση ορμόνες και βαριά ναρκωτικά, τις οποίες του χορηγούσε ο προσωπικός του γιατρός, Dr Μόρελ.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.