Ειδησεογραφικό site

Ο… Σουλτάνος Ερντογάν έβαλε στο μάτι και δεύτερο «παλάτι» – Δείτε εικόνες

277

Erdogan

Πόσες φορές δεν έχει δείξει ο Ταγίπ Ερντογάν ότι νιώθει σαν… σουλτάνος. Δεν είναι μόνο ο τρόπος που κυβερνά την Τουρκία που οδηγεί σε αυτές τις σκέψεις. Αλλά και η χλιδή που θέλει γύρω του.

Μετά από το «Λευκό Παλάτι», που έχτισε στην Αγκυρα με το κόστος να ξεπερνά τα 270 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ο Τούρκος πρόεδρος «ορέγεται» ένα ακόμη παλάτι, το οποίο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την Habertürk, ο Ερντογάν σκοπεύει να αρχίσει να χρησιμοποιεί το Παλάτι Γιλντίζ (άστρο), στην περιοχή Μπεσικτάς, το οποίο είχε χτίσει ο Σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Αμπντουλχαμίντ. Τότε, ήταν γνωστό ως «Σαράι Χουμαγιούν», δηλαδή κεντρικό παλάτι.

Πρόκειται για ένα απίστευτο σύμπλεγμα κτιρίων, που ξεπερνούν τα 100, και κήπων, με τη συνολική του έκταση να φτάνει τα 500.000 τ.μ., κάτι που σημαίνει ότι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ανάκτορο της Κωνσταντινούπολης. Είναι το τελευταίο από τα παλάτια που έχτισαν οι Οθωμανοί Σουλτάνοι. Τα κτίρια συνδέονται με μυστικά περάσματα, κάτι που επέτρεπε στον Σουλτάνο Αμπντουλχαμίντ να μετακινείται από το ένα στο άλλο, χωρίς να κινδυνεύει.

Η μία πτέρυγα του κεντρικού κτιρίου του πρόσφατα ανακαινίστηκε ώστε να το χρησιμοποιεί ο Ερντογάν. Πρόκειται για το χώρο στον οποίο είχε υποδεχθεί ο Τούρκος πρόεδρος την Ανγκελα Μέρκελ, στην πρόσφατη επίσκεψή της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα ακολουθήσει ολοκληρωτική ανακαίνιση του παλατιού για χάρη του Ερντογάν. Από το 1978 το παλάτι ανήκε στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ εκεί στεγάζεται μουσείο από το 1993.

Τα σχόλια είναι κλειστά.