Ειδησεογραφικό site

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ αλωνίζει το Αιγαίο με το σούπερ-γιοτ «Vertigo»

49

Δεν του κάνει καρδιά να αποχωριστεί τη θάλασσα του Αιγαίου. Ο λόγος για τον Ruperd Murdoch, ο οποίος σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τον εντοπισμό του στη Μύκονο, εθεάθη με το σούπερ- γιοτ, του “Vertigo”, στην Πάτμο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και τουριστών, ο  83χρονος Αυστραλός μεγιστάνας των Μέσων Ενημέρωσης δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος, αφού το εντυπωσιακό ιστιοπλοϊκό του έκλεψε την παράσταση από τα δεκάδες άλλα πολυτελή σκάφη, που “δένουν” αυτές τις ημέρες στο κοσμοπολίτικο νησί.

Προηγούμενος ιδιοκτήτης του δικάταρτου 70μετρου “Vertigo” (ίλιγγος) φημολογείται ότι ήταν ο αστέρας του Χόλιγουντ, Leonardo DiCaprio, από τον οποίο φέρεται να το αγόρασε ο Murdoch.

H αξία του Vertigo, του έβδομου μεγαλύτερου ιστιοπλοϊκού σκάφους στον κόσμο, εκτιμάται στα 80 εκατομμύρια δολάρια. Διαθέτει έξι καμπίνες, μία πισίνα, ένα γυμναστήριο και 11μελές πλήρωμα.

Το σκάφος έχει σχεδιαστεί από τον Philippe Briand, ενώ την εσωτερική διακόσμηση επιμελήθηκε ο Christian Liaigre.

Έχει μοντέρνες γραμμές στην γάστρα και είναι το πρώτο σκάφος αυτού του μεγέθους που έχει σχεδόν κάθετη πλώρη επιτρέποντας μεγαλύτερη μετατόπιση του νερού και σημαντική αύξηση στην ταχύτητα.

Ο Αυστραλός κροίσος διαθέτει άλλο ένα πολυτελές γιοτ, το Rosehearty, το οποίο μπορεί να νοικιάσει κανείς έναντι  $370.000 την εβδομάδα.

Στις αρχές Ιουλίου, ο φρεσκοχωρισμένος δισεκατομμυριούχος είχε εντοπιστεί από τους παπαράτσι να απολαμβάνει τις διακοπές με τους γιους του στη Μύκονο.

Στο ενδιάμεσο, ο ίδιος βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας με τη προσφορά εξαγοράς της Time Warner έναντι 80 δισ. δολ. Μία πρόταση, που απερρίφθη, αλλά, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο ιδιοκτήτης της 20thFirst Century Fox σκοπεύει να επανέλθει δριμύτερος (αυξάνοντας την προσφορά έως και 40%), καθώς είναι αποφασισμένος να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την “αυτοκρατορία” του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.