Ειδησεογραφικό site

Ο «πρώτος» στις Πανελλήνιες επέλεξε το Φυσικό Αθηνών

31

 

Απερίγραπτη είναι η χαρά για τον Φαίδωνα Ανδρεαδάκη, ο οποίος κατάφερε όχι μόνο να περάσει στη σχολή που επιθυμούσε αλλά να ξεχωρίσει ακόμα και από τους αριστούχους μαθητές. Με 19.880 μόρια ή αλλιώς 19,85 μέσο όρο ο 18χρονος μαθητής από την περιοχή Παγκρατίου της Λαμίας, μπήκε πρώτος στο τμήμα της Φυσικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Διάβαζα καθημερινά όσες ώρες θεωρούσα ότι έπρεπε για να γράψω άριστα στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν στερήθηκα τις βόλτες μου, αλλά έβγαινα πάντα με μέτρο και έδινα απόλυτη προτεραιότητα στο διάβασμα. Πήγαινα φροντιστήριο αρκετές ώρες μέσα στην εβδομάδα γιατί χωρίς αυτό η γνώση είναι ελλιπής, όμως διάβαζα και ο ίδιος πολλές ώρες», λέει ο 18χρονος μαθητής.

Για τον ίδιο, η επιλογή της σχολής δεν ήταν τυχαία. Η Φυσική υπήρξε ανέκαθεν το αγαπημένο του μάθημα και κάθε φορά που πήγαινε στο σχολείο το μάθημα για εκείνον, ήταν ελκυστικό, μαγικό. Η αγάπη του για το διάβασμα και η θέληση για πρωτιά τον οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα. Οι γονείς του εκπαιδευτικοί στο επάγγελμα, τον ώθησαν στο διάβασμα, από τα πρώτα του μαθητικά χρόνια. Στο απώτερο μέλλον θα ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό, αφού στη χώρα μας δεν θα έχει τις ευκαιρίες που θα ήθελε για να εξελιχθεί ως Φυσικός.

«Οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι. Κατάφερα να περάσω σε μια σχολή που λαχταρούσα εδώ και πολλά χρόνια. Οι γονείς μου χάρηκαν πιθανότατα περισσότερο από εμένα, γιατί το αποτέλεσμα αυτό είναι η ανταμοιβή τους όλα αυτά τα χρόνια που με στήριζαν οικονομικά και ψυχολογικά», λέει ο αριστούχος μαθητής.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.