Ειδησεογραφικό site

Ο Πούτιν τηλεφώνησε στον Έλτον Τζον για να μιλήσουν για τους γκέι

30

Μόλις δύο μέρες μετά από τη δήλωση του Έλτον Τζον στο BBC ότι θέλει να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να του αλλάξει γνώμη για τους ομοφυλόφιλους, ο Ρώσος πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δημοφιλή τραγουδιστή, όπως επιβεβαίωσε ο τελευταίος μέσω του λογαριασμού του στο Instagram.

«Ευχαριστώ, Πρόεδρε Πούτιν που επικοινωνήσατε τηλεφωνικά μαζί μου σήμερα. Ανυπομονώ να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο για να συζητήσουμε τα δικαιώματα του κινήματος LGBT στη Ρωσία», έγραψε ο Έλτον Τζον σε ανάρτησή του την Τρίτη.

Πριν δύο μέρες, ο διάσημος τραγουδοποιός ταξίδεψε στο Κίεβο, όπου βρίσκεται και συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο. Ο σερ Έλτον Τζον μίλησε με τον  πρόεδρο της Ουκρανίας για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην χώρα και δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον Ποροσένκο ήταν επιτυχημένη, ενώ, παράλληλα ευχαρίστησε τον Ουκρανό πρόεδρο για την υποστήριξή του.

Όμως, ο Έλτον Τζον εξέφρασε στην ίδια συνέντευξη την επιθυμία να βρεθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με στόχο «να του εξηγήσει ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι το πρόβλημα του κόσμου και όλοι μαζί ενωμένοι θα πρέπει να λύσουν τα προβλήματα του κόσμου».

Ο 68χρονος τραγουδιστής χαρακτήρισε την στάση της ρωσικής κυβέρνησης απέναντι στους ομοφυλόφιλους «γελοία» και έκανε αναφορά στην δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για τους ομοφυλόφιλους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2014, όταν ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει: «Οι ομοφυλόφιλοι είναι ευπρόσδεκτοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αρκεί να αφήσουν τα παιδιά ήσυχα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.