Ειδησεογραφικό site

Ο Πούτιν δίνει 22 τρισ. ρούβλια για την ενίσχυση του στρατού!

36

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μίλησε την Πέμπτη στο Κρεμλίνο στους αποφοίτους των στρατιωτικών ακαδημιών της χώρας και δεσμεύθηκε, ότι μέχρι το 2020 θα διαθέσει 22 τρισεκατομμύρια ρούβλια (360 δισ. ευρώ), για την ενίσχυση του στρατού.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός μέχρι το 2020 θα αποκτήσει σύγχρονα όπλα, δεκάδες νέα πολεμικά πλοία και εκατοντάδες αεροσκάφη, χιλιάδες τανκς, νέους πυραύλους και άλλα όπλα, με στόχο η Ρωσία να αποκτήσει έναν ισχυρό στρατό, εγγυητή της εδαφικής της ακεραιότητας και της κυριαρχίας της.

Ο Ρώσος πρόεδρος, παρά την οικονομική ύφεση που επικρατεί στη χώρα, ανακοίνωσε την ανανέωση του στρατού «για να προστατευθεί η χώρα από τις απειλές που βρίσκονται κοντά στα σύνορά της», όπως ο ίδιος τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του, εννοώντας, προφανώς, την ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Επίσης, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει επιθετικές βλέψεις και σκοπεύει να λύσει τυχόν διαφορές με πολιτικά μέσα και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τα συμφέροντα των άλλων λαών.

Πάντως, παρά την οικονομική ύφεση στην χώρα, που είναι το αποτέλεσμα των κυρώσεων της Δύσης, λόγω της προσάρτησης της Χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία, ο Πούτιν απολαμβάνει εξαιρετικά ποσοστά αποδοχής από τον λαό. Σε δημοσκόπηση που διενήργησε η ανεξάρτητη εταιρεία δημοσκοπήσεων, Levada Center, αυτό τον μήνα, οι Ρώσοι σε ποσοστό 89% δήλωσαν ότι αποδέχονται τον Πούτιν. Η δημοσκόπηση έγινε σε όλη την χώρα και σύμφωνα με τους Times της Μόσχας πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό αποδοχής που είχε ποτέ ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Lev Gudkov, επικεφαλής του Levada Center, δήλωσε ότι πίσω από την υψηλή δημοτικότητα του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας, κρύβεται η προπαγάνδα των κρατικών μέσων ενημέρωσης, «που διώχνουν έξω από την δημόσια σφαίρα όλες τις διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.