Ειδησεογραφικό site

Ο παράδεισος είναι εδώ!

44

Εναλλακτικές διακοπές για πάντα…

1. Κάνουμε Home Exchange; 
Το Home Exchange, είναι η δωρεάν ανταλλαγή σπιτιών για ορισμένο χρονικό διάστημα ανάμεσα σε ταξιδιώτες. Επιτρέπεις δηλαδή σε κάποιον να μείνει στο σπίτι σου ενώ εσύ θα μένεις στο δικό του με αποτέλεσμα πέραν του κόστους μεταφοράς ο “λογαριασμός” των διακοπών σου να σου έρθει το ίδιο με το αν  έμενες στο σπίτι σου.

Πέραν της δωρεάν διαμονής σε ολόκληρο τον κόσμο το HomeExchange σου παρέχει την δυνατότητα να ταξιδέψεις σε συναρπαστικά μέρη και να αποκτήσεις τις καλύτερες γνώσεις για τον τόπο που επισκέπτεσαι μέσω του μέλους με το οποίο κάνεις την ανταλλαγή.

Για όλα τα παραπάνω, το μόνο που απαιτείται είναι η καταβολή μιας ετήσιας συνδρομής σε σχετικό site _η οποία δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ _ και όρεξη για περιπέτεια σε μέρη που κάτω από άλλες συνθήκες μπορεί και να μην γνώριζες ποτέ…
Info: https://www.homeexchange.com/el/ και www.homelinkgreece.org

2. Είσαι για house sitting; 
Το house sitting είναι η νέα μόδα για δωρεάν διακοπές που κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς ανά την υφήλιο. Το concept είναι το εξής: κάποιος σου παρέχει το σπίτι του για δωρεάν διακοπές κι εσύ έχεις την υποχρέωση να φροντίζεις το κατοικίδιό του ή απλά το σπίτι του ενόσω εκείνος κάνει τις δικές του διακοπές.

Με απλά λόγια ο sit (που φεύγει για διακοπές) παραχωρεί το σπίτι του στον sitter (που έρχεται για διακοπές) και όλοι είναι ικανοποιημένοι! Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα προφίλ, να αναζητήσετε το σπίτι που θέλετε στο www.trustedhousesitters.com και κατά την αποχώρησή της να αφήσετε το σπίτι έτσι ακριβώς όπως το βρήκατε!

3. Διακοπές με χαρά και εργασία!
Ονειρεύεσαι διακοπές σε φάρμες βιολογικής καλλιέργειας, αγροτόσπιτα, ράντσα, πανδοχεία ή ιστιοπλοϊκά σκάφη σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ιρλανδία η τον Καναδά αλλά τα οικονομικά σου δεν σου το επιτρέπουν; Κανένα πρόβλημα. Στο site www.help.net μπορείς να επιλέξεις τον προορισμό των ονείρων σου και να κάνεις ανέξοδες διακοπές δουλεύοντας παράλληλα για εκείνους που θα σε φιλοξενήσουν! Για 2 ώρες εργασίας την ημέρα εξασφαλίζεις την διαμονή σου, στις 4 ώρες περιλαμβάνεται και η διατροφή ενώ με ένα πλήρες οκτάωρο θα επιστρέψεις πίσω έχοντας στην τσέπη σου και ένα καλό χαρτζιλίκι!

4. Στον αγροτουρισμό λέμε “ναι”
Διαμονή σε φάρμες, ενεργή συμμετοχή σε αγροτικές εργασίες, παρθένα φύση και απόλυτη ηρεμία. Αυτά είναι τα συστατικά του αγροτουρισμού, ενός είδους διακοπών που τα τελευταία χρόνια αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Σημείο αναφοράς των διακοπών σε ένα αγρόκτημα-ξενώνα είναι η άμεση επαφή του επισκέπτη με την αγροτική ζωή, τις καλλιέργειες και την φύση συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Για πληροφορίες μπορείς να απευθυνθείς στο Ελληνικό Δίκτυο Παραδοσιακών και Αγροτουριστικών Καταλυμάτων, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού EuroGites, το οποίο έχει ως σκοπό την προβολή της ελληνικής υπαίθρου και την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση του επισκέπτη. Τα καταλύματα στα οποία μπορείς να μείνεις δεν είναι συνηθισμένα, βρίσκονται σε μέρη ήσυχα, είναι χτισμένα με σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική και αποτελούν έναν πραγματικά εναλλακτικό τρόπο διακοπών, στην εξοχή, στο βουνό και στη θάλασσα.

5. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου
Θέλεις να βιώσεις μία μοναδική εμπειρία, να αξιοποιήσεις δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου και να επισκεφθείς μέρη ονειρικά; Θέλεις να προσφέρεις στη δημιουργική απασχόληση παιδιών σε ορφανοτροφείο στην ΚΕΝΥΑ, να συμμετάσχεις στην ανακατασκευή κάστρου στη Γαλλία, να ανοίξεις μονοπάτια στη Σικελία και να συνεργαστείς με ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο;

Τότε γίνε και εσύ ένας από τους χιλιάδες εθελοντές που κάθε χρόνο γυρίζουν τον κόσμο προσφέροντας εθελοντικά μέσα από την ΕΛΙΞ! Προσφέροντας εθελοντική εργασία, δεν συμβάλεις απλώς στο να γίνει καλύτερος ο κόσμος.

Έρχεσαι σε επαφή με τοπικές κοινωνίες διαφόρων χωρών, γνωρίζεις νέους τόπους και τρόπους ζωής, προσφέρεις κοινωνικό έργο και μαθαίνεις τεχνικές προστασίας του περιβάλλοντος και συντήρησης παραδοσιακών κτισμάτων σ’ ένα πολυπολιτισμικό πλαίσιο που σέβεται τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Βρες τη διαδικασία, τους όρους συμμετοχής και τα διαθέσιμα προγράμματα στη μηχανή αναζήτησης στην ιστοσελίδα της ΕΛΙΞ, και δήλωσε συμμετοχή τώρα!
Info: ΕΛΙΞ – Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας – www.elix.org.gr

6. Ο παράδεισος είναι εδώ!
Ψάχνεις για διακοπές σε έναν τόπο βγαλμένο από άλλη εποχή; Μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, σε μια πλαγιά της επαρχίας Κισσάμου, κρυμμένος ανάμεσα στα βουνά, βρίσκεται η Μηλιά. Ένας οικισμός βγαλμένος από άλλη εποχή  κτισμένος κατά τρόπο παραδοσιακό και σε απόλυτη συνάρτηση με την αισθητική του τοπίου.

Στην Μηλιά δεν υπάρχει ηλεκτρικό _ μονάχα κάποιες λάμπες για το βράδυ που λειτουργούν με μπαταρίες και φωτοβολταϊκά στοιχεία_  δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, το φαγητό παρασκευάζεται αυστηρά από βιολογικά προϊόντα και το νερό έρχεται κατευθείαν από την πηγή.

Πρόκειται για έναν τόπο πραγματικά μαγικό τον οποίο το Lonely Planet έχει κατατάξει ανάμεσα στις 50 μυστικές και μαγικές τοποθεσίες της Ευρώπης που όλοι κάποια στιγμή αξίζει να ανακαλύψουν και να επισκεφθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις μισή ώρα από την Μηλιά βρίσκεται το επίσης μαγικό Ελαφονήσι.
Info: http://www.milia.gr

7. Ακολουθώντας την Σίγκριτ Βαν Ντερ Ζι
Εάν ανήκεις σε εκείνους που στις διακοπές τους αναζητούν “κάτι άλλο’, “κάτι διαφορετικό”, δεν έχεις παρά να φτιάξεις βαλίτσες για Λέσβο και να ακολουθήσεις τυφλά την “Ελληνίδα” Σίγκριτ Βαν Ντερ Ζι, η οποία πριν από 15 χρόνια άφησε την Ολλανδία και έφτασε με ένα minibus στην Λέσβο για να την “κατακτήσει”.

Η Σίγκριτ θα κάνει τα πάντα για να σου χαρίσει διακοπές που δεν θα’ χουν τίποτα το συνηθισμένο: εκδρομές με γαϊδουράκια στο βουνό, Kayaking στα Τοκμάκια, περιπετειώδεις διαδρομές με τζιπ στην ηφαιστειογενή δύση, ιππασία στα βουνά και μαθήματα ελληνικής γαστρονομίας είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που σου υπόσχεται η ίδια και το εξειδικευμένο team ξεναγών της.     Info: www.pandoralesvos.com

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.