Ειδησεογραφικό site

Ο Παπανδρέου «έκοψε» το ΠΑΣΟΚ από τη Σοσιαλιστική Διεθνή!

53

Δεν κάλεσε τον Βενιζέλο στη συνεδρίαση της Νέας Υόρκης, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην ίδια πόλη
Το ΠΑΣΟΚ ήταν απών από τη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες; στη Νέα Υόρκη. Ποιος ήταν ο λόγος; Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο Γιώργος Παπανδρέου «προσκάλεσε τους πάντες (από Νιγηρία, Χιλή κ.α.) πλην Ευ. Βενιζέλου. Με δυο λόγια, δηλαδή, δεν κάλεσε το ΠαΣοΚ». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανεπισήμως ειπώθηκε ότι ο κ. Βενιζέλος δεν προσκλήθηκε, επειδή εκλήθησαν μόνον αρχηγοί κρατών και ελάχιστοι υπουργοί Εξωτερικών.
Ετυχε όμως εκείνες τις ημέρες που συνεδρίαζε η Σοσιαλιστική Διεθνής στη Νέα Υόρκη, στην ίδια πόλη να βρίσκεται και ο κ. Βενιζέλος για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.
Και συνεχίζει ο Βηματοδότης: «Στο ΠαΣοΚ έμαθα ότι πολύ τους ενόχλησε η στάση Παπανδρέου και  έψαξαν το θέμα. Τι διαπίστωσαν; Οτι οι περισσότεροι που εκλήθησαν δεν ήταν αρχηγοί κρατών, αλλά υπουργοί Εξωτερικών. Γιατί δεν εκλήθη ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είναι και πρόεδρος του (σοσιαλιστικού κόμματος) ΠαΣοΚ; Εκείνο που έμαθα είναι ότι πολλοί υπουργοί Εξωτερικών που εκλήθησαν είχαν την απορία γιατί απουσίαζε ο κ. Βενιζέλος και ρώτησαν τον ίδιο στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης. Και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δήλωνε άγνοια, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να μην προκαλέσει ζημιά στη χώρα μας, που ήταν και απούσα από τέτοια συνεδρίαση».
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, συνεργάτες του Βενιζέλου εισηγούνται προς τον πρόεδρο του κόμματος να περικοπεί η συνδρομή του ΠΑΣΟΚ προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή μετά από αυτή την εξέλιξη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση στη Νέα Υόρκη, όταν συνάδελφοί του, υπουργοί Εξωτερικών, τον συναντούσαν και τον ρώταγαν για ποιο λόγο απουσίαζε από τη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.