Ειδησεογραφικό site

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με τον Πούτιν

35

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να εκφωνήσει μια ομιλία προς τους ηγέτες του κόσμου, ενώ αναμένεται να συναντηθεί και με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, Bernardito Auza, ο οποίος εκτελεί χρέη διπλωματικού εκπροσώπου της Αγίας Έδρας και πρεσβευτή των Ηνωμένων Εθνών, η ομιλία του Πάπα προς τα 193 μέλη της Γενικής Συνέλευσης στις 25 Σεπτεμβρίου πιθανότατα θα επικεντρωθεί στην ανάγκη για παγκόσμια ειρήνη και οικονομική ανάπτυξη σε μια εποχή, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη κρίση προσφύγων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Auza, μάλιστα, τόνισε πως ο Πάπας αναμένεται να εκφράσει την εκτίμησή του για το ρόλο του ΟΗΕ στα παγκόσμια δρώμενα, αλλά γεγονός είναι πως ο διεθνής οργανισμός έχει υποπέσει σε αρκετά λάθη. Χαρακτηριστικά, δήλωσε πως: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αποτυχία για τον ΟΗΕ από το να μην είναι σε θέση να αποτρέψει το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική».

Ο Πάπας Φραγκίσκος σκοπεύει να συζητήσει εκτενώς με τα μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ και ιδιαίτερα με τον πρόεδρο Πούτιν, η χώρα του οποίου κατέχει εκ περιτροπής την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι δύο άντρες έχουν συναντηθεί ακόμα δυο φορές στο παρελθόν.

Αμέσως μετά από την αναχώρησή του από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο Ποντίφικας θα κατευθυνθεί προς το μνημείο των Δίδυμων Πύργων, μια επίσκεψη που αποτελεί προσωπική επιθυμία του Πάπα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.