Ειδησεογραφικό site

Ο Ομπάμα κήρυξε την Ουάσιγκτον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

59

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την πολιτεία της Ουάσιγκτον ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, λόγω των τεράστιων πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα διέταξε την παροχή βοήθειας από τις ομοσπονδιακές αρχές προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες σε πολιτειακό και τοπικό επίπεδο στις περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές» επισήμανε ο Λευκός Οίκος, σε σχετική ανακοίνωσή του.

Το Εθνικό Διυπηρεσιακό Κέντρο Συντονισμού (NICC) κάνει λόγο για συνολικά 13 πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ενώ άλλα τέσσερα μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο.

Οι αρχές επέκτειναν τη ζώνη εκκένωσης σε επιπλέον δύο πόλεις, τις οποίες απειλούν οι φλόγες στο βορειοκεντρικό τμήμα της πολιτείας της Ουάσιγκτον.

Αργά χθες το βράδυ οι αρχές έδωσαν εντολή στους περίπου 1.000 κατοίκους του χωριού Τόνασκετ να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς οι φωτιές εξαπλώνονται προς την περιοχή.

Τουλάχιστον 70 πυρκαγιές ή πολλαπλά πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να μαίνονται αυτήν την εβδομάδα σε πολλές πολιτείες των δυτικών ΗΠΑ, στην πλειονότητά τους στην Ουάσιγκτον, το Όρεγκον, το Άινταχο, την Καλιφόρνια και την Μοντάνα, σύμφωνα με τις αρχές.

Με τον πύρινο εφιάλτη σε πλήρη εξέλιξη, πυροσβέστες από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αναμένονται στην χώρα για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.