Ειδησεογραφικό site

Ο ξένος Τύπος για την υπόθεση Φλαμπουράρη

46

 

Περνά τα σύνορα το σκάνδαλο Φλαμπουράρη που αποκάλυψε το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» με τον γερμανικό Τύπο να επισημαίνει ότι , λίγο πριν τις εκλογές της Κυριακής , ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας , Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται αντιμέτωπος μ΄ένα σκάνδαλο διαφθοράς που αφορά έναν στενό του συνεργάτη.

Για την γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», » ο έμπιστος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται αντιμέτωπος με  σκάνδαλο διαφθοράς.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, τέως υπουργός Επικρατείας, θεωρείται ο «πολιτικός πατέρας» του Αλέξη Τσίπρα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι παίζει σκληρό παιχνίδι ενάντια στη διαφθορά. Τώρα, όμως, ο Αλέκος Φλαμπουράρης βρίσκεται και αυτός αντιμέτωπος με καταγγελίες περί διαφθοράς.

Ο Φλαμπουράρης αλλά και ο Τσίπρας βρίσκονται υπό ισχυρή πίεση, γράφει η γερμανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι η αποκάλυψη του σκανδάλου ήταν ότι καλύτερο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δώσουν μάχη στήθος με στήθος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου .

Η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, ενώ ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν υπουργός , η  εταιρεία του «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ», υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου έναντι του ποσού 3.9 εκατομμυρίων.

«Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε δεινή θέση» , όπως υποστηρίζει η «FAZ», υπογραμμίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ένα πρώην μέλος του υπουργικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπο με την κατηγορία της σύγκρουσης συμφερόντων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ  είχε δεσμευτεί ότι θα καταπολεμήσει τη διαφθορά στην Ελλάδα προσπαθώντας να αλιεύσει ψήφους πριν τις εκλογές της Κυριακής», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.