Ειδησεογραφικό site

Ο Μπερλουσκόνι πουλάει την βίλα των… οργίων για 400 εκατ. ευρώ

41

Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κτίρια στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Όχι τόσο για την αρχιτεκτονική ή την αξία του. Αλλά κυρίως γιατί ανήκει στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Και είναι η βίλα των 68 δωματίων στην Σαρδηνία, στην οποία γίνονταν τα διαβόητα πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα» με υψηλά ιστάμενους καλεσμένους και γυναίκες διαφόρων… βαθμών ελευθερίας των ηθών τους.

Η βίλα αυτή που έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως ο Τόνι Μπλέρ, ο Πούτιν, ο Τζόρτζ Μπους και πολλοί άλλοι, βγαίνει στο σφυρί. Βρίσκεται σε ένα από τα πιο χαρισματικά σημεία της Μεσογείο, στην Κόστα Σμεράλδα της Σαρδηνίας, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αξία της πλησιάζει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Σ’ αυτά τα χρήματα οι μοναδικοί που μπορούν να χτυπήσουν την τιμή είναι σίγουρα άνθρωποι με πολλά χρήματα να ξοδέψουν, είτε αυτό αφορά Ρώσους ολιγάρχες (που πλέον δεν είναι τόσο δυνατοί «παίκτες») είτε πετρελαιάδες της Σαουδικής Αραβίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Κοριέρε ντε λα Σέρα, ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι έκανε ένα τουρ τον πρωθυπουργό της Σαουδικής Αραβίας μέσα στην βίλα που κράτησε πάνω από πέντε ώρες. Η ίδια εφημερίδα συνδέει το ενδιαφέρον για την βίλα με τα προβλήματα που είχε ο βασιλιάς Salman bin Abdulaziz al Said στις πρόσφατες διακοπές του στην Γαλλική Ριβιέρα, τις οποίες και διέκοψε ύστερα από διαμαρτυρίες των ντόπιων για κλείσιμο της παραλίας μπροστά στην βίλα που διέμενε.

Το κτίριο είναι όπως και να το κάνουμε εντυπωσιακό, καθώς περιλαμβάνει… έξι πισίνες, αμφιθέατρο για παραστάσεις ακόμα και τεχνητό ηφαίστειο. Υπάρχει επίσης και υπόγεια τεχνητή σπηλιά που οδηγεί κατευθείαν στην θάλασσα απ’ όπου μπαίνουν στην βίλα τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα -και οι συνοδοί τους- για την αποφυγή των γνωστών τηλεφακών.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, η βίλα βρίθει πολεοδομικών παραβάσεων κάθε είδους. Κάτι που βεβαίως είναι το τελευταίο που απασχολούσε τον Σίλβιο και σίγουρα ακόμα λιγότερο θα απασχολήσει τους νέους ιδιοκτήτες της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.