Ειδησεογραφικό site

Ο Μπαράκ Ομπάμα τίμησε τον Στίβεν Σπίλμπεργκ

24

Το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» απένειμε την Τρίτη στον διάσημο σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Μία ταινία του Σπίλμπεργκ, μία αχαλίνωτη φαντασία, αναπαράσταση κόσμων στις μικρότερες λεπτομέρειές τους, πρόσωπα που αγωνίζονται για να ελέγξουν τη μοίρα τους» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την τελετή απονομής στον Λευκό Οίκο.

«Οι ταινίες του Στίβεν χαρακτηρίζονται από μία βαθιά πίστη στην κοινή μας ανθρωπότητα», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στη συνέχεια στο σπουδαίο έργο του Ιδρύματος για το Ολοκαύτωμα που έχει ιδρύσει ο σκηνοθέτης. «Το σινεμά ήταν πάντα για μένα το καλύτερο μέσον για να απαλλαγώ από τους δαίμονές μου και κατά συνέπεια να τους ξεφορτωθώ επάνω σας» είχε εξηγήσει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πριν από δέκα ημέρες στο Βερολίνο παρουσιάζοντας την τελευταία του ταινία, ένα θρίλερ της εποχής του Ψυχρού Πολέμου με τίτλο «Bridge of Spies».

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που τιμήθηκαν στην χθεσινή τελετή περιλαμβάνεται και η Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που τιμήθηκαν στην χθεσινή τελετή περιλαμβάνονται η Μπάρμπρα Στρέιζαντ και η Γκλόρια Εστεφάν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.