Ειδησεογραφικό site

Ο μισθός της Περιστέρας – Πόσα παίρνει ως καθηγήτρια Πανεπιστημίου

141

Λιγότερα από 300 ευρώ τον μήνα λαμβάνει η Περιστέρα Μπαζιάνα για να διδάσκει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», με βάση το σχετικό επίσημο έγγραφο, ο μισθός της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα για την περίοδο από 1/10/2015 έως τις 14/2/2016 ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.018,66 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό θα δοθεί και για το δεύτερο μισό του διδακτικού έτους, από τις 15/2/2016 έως και τις 30/6/2016. Δηλαδή, τα χρήματα τα οποία λαμβάνει η κ. Μπαζιάνα είναι περίπου 226 ευρώ τον μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι η κυρία Μπαζιάνα ανήκει στους χαμηλόμισθους καθηγητές της σχολής. Μιλώντας στην εφημερίδα, ο πρύτανης της σχολής Αντώνης Τουρλιδάκης αναφέρει ότι η κυρία Μπαζιάνα αμείβεται με το 30% του μισθού που προβλέπεται για το έκτακτο διδακτικό προσωπικό, αφού η οργανική θέση της ως καθηγήτριας ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ο νόμος προβλέπει πως όποιος εργάζεται για το Δημόσιο δεν παίρνει ολόκληρο τον μισθό που προβλέπεται για τους καθηγητές πανεπιστημίου.

«Το ποσό που παίρνει η κυρία Μπαζιάνα είναι πολύ χαμηλό και της το είχα πει από την αρχή, ωστόσο η ίδια θέλησε να διδάξει στη σχολή μας, προφανώς για να χτίσει τα θεμέλια για τη μελλοντική της ακαδημαϊκή καριέρα», δήλωσε ο κ. Τουρλιδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το χαμηλό του ποσού που λαμβάνει, η σύντροφος του πρωθυπουργού καλύπτει η ίδια τα έξοδα μεταφοράς της για να μεταβαίνει κάθε Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο στην Κοζάνη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.