Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Δεν θα κάνουμε τη χάρη σε ΣΥΡΙΖΑ – συνδικαλιστές

43

Σκληρή κριτική ασκεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με το θέμα της ΔΕΗ, καταλογίζοντάς του εκβιαστική στάση και τονίζοντας: «Έχουμε την εθνική υποχρέωση να σταθούμε απέναντι στον εκβιασμό των αριθμών του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στους συνδικαλιστές – δικτάτορες που ταλαιπωρούν τον λαό και επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους. Αυτά που ήξεραν τελείωσαν. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κάποιους, πολύ λίγους, που θέλουν να διατηρήσουν τα οφίκιά τους σε βάρος των πολλών» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στηρίξει ούτε μια στρατηγική επένδυση, ούτε αποκρατικοποίηση ούτε μία μεταρρύθμιση», συμπληρώνει και τονίζει ακόμη πως «έχει πάρει «αγκαλιά» τον μέχρι χθες πράσινο συνδικαλιστή Φωτόπουλο, μαζί με μια ετερόκλητη συμμαχία αποτελούμενου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους ΑΝΕΛ».

«Επιχειρεί να βυθίσει στο σκοτάδι ολόκληρη την Ελλάδα, να διαλύσει τους επαγγελματίες και να πλήξει ευθέως τον τουρισμό και τη διεθνή εικόνα της χώρας», αναφέρει χαρακτηριτικά.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζει ότι «η Ν.Δ. πρέπει να μείνει συνεπής στη διαχρονική πολιτική στάση, ότι δηλαδή κάνουμε αυτό που επιτάσσει το γενικό καλό και το εθνικό συμφέρον (….) και να μην υποκύψουμε στις σειρήνες του λαϊκισμού».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να βρεθούν απέναντι στο δίλημμα μιας κυβερνητικής συνεργασίας, ο κ. Μητσοτάκης απαντά: «Υπάρχουν πλέον νέα πολιτικά σχήματα, νέοι φορείς πολιτικού λόγου, με τους οποίους μπορούμε να διαμορφώσουμε μια κοινή αντίληψη για μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα. Με αυτά τα σχήματα μπορούμε, υπό προϋποθέσεις, να βαδίσουμε στην ίδια όχθη των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών».

Τα σχόλια είναι κλειστά.