Ειδησεογραφικό site

Ο λόγος τιμής του Βαγγέλη Μαρινάκη-Λίγα λόγια, σκληρή δουλειά και συμμάχους όλους τους Πειραιώτες

68

Με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα δίνει το σύνθημα για αλλαγή στον Πειραιά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιάννη Μωράλη, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ολόκληρο το άρθρο του στη Real News

«Η ενασχόλησή μου με τον απαιτητικό και ανταγωνιστικό χώρο της παγκόσμιας ναυτιλίας μού έμαθε ότι υπάρχει μια κρίσιμη διαφορά ανάμεσα στον κόσμο της πολιτικής και των επιχειρήσεων. Ενώ στον πρώτο αρκεί να βάζεις τα ερωτήματα, στον δεύτερο κάθε ερώτημα που δεν απαντιέται μπορεί να σημαίνει μια επιχειρηματική καταστροφή. Ή μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία που την πληρώνει ο ίδιος και κανείς άλλος. Και στην πρώτη περίπτωση, βεβαίως, υπάρχει κόστος, αλλά εκεί δεν το πληρώνουν όσοι δεν απαντούν, αλλά οι πολίτες…

Τους τελευταίους μήνες, ολοένα και πιο πιεστικά, πολίτες και φορείς μου έθεταν το γεμάτο αγωνία ερώτημα: «Κύριε Μαρινάκη, τι θα κάνουμε; Ο Πειραιάς βυθίζεται στην κρίση, την ανεργία και την υποβάθμιση και μαζί του χανόμαστε και εμείς». Στο ερώτημα αυτό είχα δύο επιλογές. Η μία ήταν να απαντήσω με κατανόηση πως συμφωνώ και η άλλη να δράσω, όπως έχω μάθει να κάνω στη ζωή μου. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Η αγάπη και το πάθος μου για τον Πειραιά είναι σε όλους γνωστό. Στον Πειραιά μεγάλωσα, εδώ δραστηριοποιούμαι καθημερινά, και εδώ είδα να ανταμείβονται οι κόποι τόσων ετών. Τόσο επαγγελματικά, όσο και στον τομέα του αθλητισμού με τον Ολυμπιακό. Και πάντοτε οι δραστηριότητές μου δεν έχουν σχέση με το Κράτος.

Ήταν επόμενο, συνεπώς, να ενώσω και εγώ τη δική μου αγάπη για τον Πειραιά με πολίτες που μπορεί να έχουμε διαφορετικές αφετηρίες, αλλά έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο μας και την επιθυμία να δούμε και πάλι τον Πειραιά μας και οι άνθρωποί του, με τη λεβεντιά που τους χαρακτηρίζει, αξίζουν περισσότερα.

Χωρίς μεγαλοστομίες και παλαιοκομματικά τερτίπια, θα δώσω την ψυχή μου για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών κάθε Πειραιώτη και κάθε Πειραιώτισσας, για να κάνουμε μαζί τη διαφορά, με δράσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της κάθε γειτονιάς ξεχωριστά και της πόλης γενικότερα. Έχουμε το σχέδιο και έχουμε οργανώσει από τώρα τα βήματα για να πάει μπροστά ο Πειραιάς. Και εξηγούμαι:

Αξιοποιούμε τις μεγάλες δυνατότητες του Πειραιά, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και με στοχευμένες παρεμβάσεις, για να τον κάνουμε ξανά σπουδαίο λιμάνι. Ο Πειραιά με σωστό σχέδιο μπορεί να γίνει ναυτιλιακό κέντρο για ολόκληρη τη Μεσόγειο. Να δημιουργήσουμε με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες θέσεις εργασίας και καινούργιες προοπτικές για όλους τους Πειραιώτες.

Διασφαλίζουμε τον Πειραιά ως προορισμό για τους χιλιάδες επισκέπτες του, με οφέλη για την τοπική οικονομία και την αναγέννηση του εμπορικού του κόσμου. Ο Πειραιάς γίνεται αφετηρία κρουαζιέρας, πετυχαίνοντας τη συνεργασία με εκπροσώπους διεθνών τουριστικών οργανισμών.

Στηρίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού και συμμετέχουμε ενεργά στη διοίκηση του ΟΛΠ και τη διεκδίκηση ανταποδοτικών πόρων για την ανάπλαση κάθε πειραιώτικης γειτονιάς. Δεν πουλάμε το λιμάνι της καρδιάς μας και διαφυλάττουμε τις θέσεις εργασίας για κάθε εργαζόμενο.

Στεγάζουμε 100 νέες επιχειρήσεις στο χώρο του εργοστασίου Ρετσίνα, παρέχωντας δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής, λογιστικής, διοικητές και νομικές.

Αλλάζουμε την εικόνα της πόλης μας. Κατεδαφίζουμε τον «Πύργο φάντασμα», που «στοιχειώνει» 40 χρόνια το λιμάνι μας, και δημιουργούμε στη θέση του ένα πολυδύναμο κέντρο για τους συλλόγους, τα σωματεία της πόλης μας και για πολλές υπηρεσίες του Δήμου. Προχωρούμε στη δημιουργία ενός δικαστικού μεγάρου στη θέση του «κουφαριού» της Ραλλείου, που υποβαθμίζει το κέντρο της πόλης μας για δεκατίες. Επιπλέον, αξιοποιούμε τα ερειπωμένα κτίρια της πόλης και αναπλάθουμε το θαλάσσιο μέτωπο με τον ΟΛΠ μέχρι τη Δραπετσώνα, τη βιτρίνα της πόλης μας.

Αναβαθμίζουμε και ανασχεδιάζουμε τη δηματοική συγκοινωνία με 10 νέα mini buses εξοπλισμένα με ράμπες που θα συνδέουν την κάθε γειτονιά με τους σταθμούς του ΗΣΑΠ, μετρό και τραμ, τις διοικητικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία της πόλης.

Δημιουργούμε άμεσα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης. Σχεδιάζουμε 3 ολοήμερους παιδικούς σταθμούς, καθώς και βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό για ΑμεΑ. Παρέχουμε σε κάθε γυναίκα, άνεργη, ανασφάλιστη ή χαμηλού εισοδήματος, δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες και προληπτικές εξετάσεις (μαστογραφία, τεστ ΠΑΠ και εξετάσεις οστεοπόρωσης). Δημιουργούμε πρόγραμμα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και παροχής δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον σακχαρώδη διαβήτη για κάθε δημότη που το έχει ανάγκη. Προχωρούμε σε έργα ανακατασκευής των πεζόδρομων και δημιουργίας ειδικών ράμπων γι άτομα με κινητά προβλήματα, με σκοπό τη διευκόλυνση της διέλευσης τους σε ολόκληρη την πόλη.

Βάζουμε σε πρώτη προτεραιότητα την τρίτη ηλικία, δίνοντας νέες διαστάσεις στη λειτουργία των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης με εξορμήσεις και εκδηλώσεις πολλαπλού ενδιαφέροντος. Κυρίως, όμως, δημιουργούμε ένα αποτελεσματικό δίκτυο για την άμεση και κατ’ οίκον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για κάθε ηλικιωμένο που το έχει ανάγκη.

Επιστρέφει ο αθλητισμός στις γειτονιές μας. Δημιουργούμε καινούργιες και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους πρασίνου, με νέο γήπεδο ποδοσφαίρου για τα ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά, με νέο κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο, με νέο σκοπευτήριο, με νέο μεγάλο παιδότοπο και με ένα ανακαινισμένο «Θεμιστόκλειο».

Διεκδικούμε ο Πειραιάς να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, με στόχο την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης ταυτότητας του Πειραιά. Διεκδικούμε, επίσης, την επιστροφή των Ποσειδωνίων το 2016.

Αυτά δεν είναι υποσχέσεις. Είναι όλα εμείς μπορούμε. Είναι λόγος τιμής, όπως εμείς οι Πειραιώτες ξέρουμε να δίνουμε και να τηρούμε. Ο Πειραιάς του αύριο, αυτός δηλαδή που οφείλουμε στα παιδιά μας, είναι ο «Πειραιάς Νικητής». Έχουμε και το σχέδιο και τη γνώση και την ικανότητα για να πετύχουμε. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Με λίγα λόγια, σκληρή δουλειά και πολλά έργα, αλλά και με συμμάχους όλους τους Πειραιώτες, θα τα καταφέρουμε. Έχουμε μάθει στα δύσκολα και ταυτόχρονα έχουμε μάθει να κερδίζουμε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.