Ειδησεογραφικό site

Ο Λυμπερόπουλος «μπούκαρε» στην εκδήλωση παρουσίασης της Uber στην Αθήνα

55

Με επεισοδιακό τρόπο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η παρουσίαση της Uber σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ομάδα συνδικαλιστών του ΣΑΤΑ (Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) εισέβαλε στην αίθουσα προκαλώντας ένταση και χρειάστηκε ακόμη και επέμβαση της αστυνομίας, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σημειώνεται πως η Uber είχε καλέσει οδηγούς ταξί στην εκδήλωση, ώστε να ενημερωθούν για την εφαρμογή τους. Το «παρών», όμως, έδωσαν και ταξιτζήδες μέλη του ΣΑΤΑ, αλλά και ο πρόεδρος του συνδικάτου, συνοδευόμενοι από τον νομικό τους σύμβουλο Διονύση Βρεττό, προκειμένου να μιλήσουν με τους ανθρώπους της Uber.

Την ίδια ώρα, όπως  ανακοίνωσε η διοίκηση του ΣΑΤΑ μέσω ανάρτησης στη σελίδα του συνδικάτου στο facebook, ο ΣΑΤΑ εξετάζει τη διαγραφή των μελών που συνεργάζονται με την Uber και δεν δείχνουν πρόθεση μεταμέλειας!

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά την εισβολή της UBER στην καθημερινότητα μας, το ΣΑΤΑ σας ενημερώνει για τα εξής :

1) Σε συνεργασία με Συνδικάτα από όλη την Ευρώπη, δημιουργήσαμε την κατάλληλη νομική επιχειρηματολογία προκειμένου να δώσουμε την μάχη μας εναντίων της UBER στα Ελληνικά Δικαστήρια.

2) Με απόφαση της Διοίκησης, κάθε ταξιτζής που είναι συνεργάτης της UBER διαγράφεται οριστικά από το μητρώο του ΣΑΤΑ.

3) Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να σιγουρευτούν ότι οι οδηγοί τους δεν είναι συνεργάτες της UBER. Eάν είναι, τότε, ή απολύουν τους οδηγούς τους, ή διαγράφονται από το Σωματείο.

Καλούμε όσους ταξιτζήδες έγιναν συνεργάτες της UBER και εκούσια ή ακούσια παραβιάζουν βασικούς και θεσμοθετημένους κανόνες λειτουργίας του ταξί στη χώρα μας, να αποσύρουν άμεσα την συμμετοχή τους από την συγκεκριμένη εφαρμογή. Επίσης, ας αναλογιστούν ότι συνδράμουν και γιγαντώνουν οικονομικά μια εταιρία, η οποία ευθύνεται για τον οικονομικό μαρασμό εκατομμυρίων συναδέλφων από όλο τον κόσμο.

Για όλους εμάς, μετά και από αυτή την προειδοποίηση, κάθε ταξιτζής – συνεργάτης της UBER είναι εχθρός και ανεπιθύμητος για τον κλάδο μας.

Από σήμερα ως διοίκηση, δεν θα μπορούμε (και δεν θα έχουμε την δυνατότητα), να προστατέψουμε κανέναν από την οργή των συναδέλφων. Δυστυχώς, οι αυθόρμητες αντιδράσεις δεν χαλιναγωγούνται.

Κανένας Έλληνας ταξιτζής στην UBER.

Τα σχόλια είναι κλειστά.