Ειδησεογραφικό site

Ο Λοβέρδος: Προβοκάτσια ότι θα μπει η Αλβανική γλώσσα στα σχολεία (Βίντεο)

53

Σήμερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε στα δημοσιεύματα που ήθελαν το υπουργείο Παιδείας να ενσωματώνει την Αλβανική ως δεύτερη γλώσσα στα ελληνικά σχολεία, κάνοντας λόγο για αθλιότητες, κουραφέξαλα και προβοκάτσια.

Ειδικότερα και απαντώντας στη Βουλή στην ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, είπε πως «…δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Επίσης, επειδή υπήρξαν δημοσιεύματα ότι θα μπει η Αλβανική στα ελληνικά σχολεία, αυτά είναι , αθλιότητες και προβοκάτσια στην προσπάθεια που κάνουμε. Η προσπάθειά μας είναι να λυθεί το θέμα των εγχειριδίων που διδάσκονται τα παιδιά της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Αυτό είναι προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας».

Και κατέληξε: «Για τα παιδιά όλων των μεταναστών, όχι μόνο των Αλβανών, υπάρχει η υποχρέωση από το Συμβούλιο της Ευρώπης και τηςUNESCO να τα βοηθούμε να έχουν σχέση με την γλώσσα τους. Αλλά όχι στα αναλυτικά προγράμματα, εξω από το αναλυτικό πρόγραμμα, όπως γίνεται τώρα από εθελοντές καθηγητές. Να γίνεται όμως, οργανωμένα υπό την εποπτεία του Υπουργείου. Το ΙΕΠ μας έχει ενημερώσει ότι γι’ ‘αυτό θέμα δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύομαι να το φέρω στη Βουλή».

Τα σχόλια είναι κλειστά.