Ειδησεογραφικό site

Ο Λεβέντης εξηγεί το πρόγραμμά του στο… άφωνο ακροατήριο

35

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη έκανε ο Βασίλης Λεβέντης, με κεντρικό σύνθημα «Ζητάμε εντολή να καθαρίσουμε την Ελλάδα».

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε στιγμιότυπα από το ακροατήριο του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων, το οποίο ήταν ένθερμο, αντανακλώντας την ευφορία από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κόμμα Λεβέντη να μπαίνει στη Βουλή.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων απέρριψε συνεργασίες μετεκλογικά «με αυτούς που σαράντα χρόνια ταλαιπώρησαν σε τέτοιο βαθμό και βασάνισαν την Ελλάδα».

Οπως είπε μάλιστα, «δεν θα συνεργαστώ, ούτε θα δεχτώ να συναντηθώ καν μαζί τους. Εγώ θα τους αποστείλω τις μεταρρυθμίσεις της Ε.Κ., τις εννιά, που τις έχουμε σε ένα ταπεινό χαρτάκι, και είναι δική τους απόφαση εάν θα θελήσουν να συμμορφωθούν ζητώντας συγγνώμη για τα αίσχη που έχουν διαπράξει. Είναι δική τους απόφαση εάν θα παραμείνουν αδιάλλακτοι, οδηγώντας τη χώρα εις την καταστροφή».

Εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για περαιτέρω άνοδο των ποσοστών του κόμματός του. «Εγώ το 10-12% που θα δώσει η Ελλάδα θα το κάνω 30-40% στις επόμενες εκλογές» είπε, σημειώνοντας ότι φιλοδοξεί να μετατρέψει την Ενωση Κεντρώων σε τρίτη δύναμη.

Υποστήριξε επίσης ότι με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει (απόλυση αργόμισθων από το Δημόσιο, κατάργηση πολυθεσιών, κατάργηση διπλών και τριπλών συντάξεων, ανώτατη σύνταξη μέχρι 1.500 ευρώ, αφαίρεση των προνομίων της ελίτ κ.ά.) «σε δύο μήνες η χώρα θα επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή» και το 2017 θα έχει επιστρέψει στις αγορές και θα έχει «τελειώσει» με το μνημόνιο.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.