Ειδησεογραφικό site

Ο Λαφαζάνης πήρε τη «σκυτάλη» – «Αν μπορούσε ο Τσίπρας θα μας πήγαινε σε εκλογές μέσ’ τον Αύγουστο»

.
41
.
.
Την τρίτη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή παρέλαβε το μεσημέρι της Δευτέρας ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μετά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τη ΝΔ, που παρέδωσαν τη διερευνητική εντολή, σειρά είχε ο κ. Λαφαζανης και η Λαϊκή Ενότητα, ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη (με 25 βουλευτές).

Κατά τη συνάντηση και τον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως είναι αντιδημοκρατικό ολίσθημα ή εκτροπή το γεγονός ότι κρύβουν από τον ελληνικό λαό τις συνέπειες του μνημονίου.

«Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν τις συνέπειες των μνημονίων από τον λαό. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό ολίσθημα ή εκτροπή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος θα κρατήσει για τρεις ημέρες τη διερευνητική εντολή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, «αυτά τα έκαναν άλλες κυβερνήσεις με άλλους σκοπούς» και όπως τόνισε, «δεν μπορούν να επαναλαμβάνονται σήμερα».

Μεταξύ άλλων, ο Λαφαζάνης υποστήριξε ότι αν μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας, θα έκανε εκλογές-εξπρές ακόμη και στα τέλη Αυγούστου, ενώ τόνισε πως θα αξιοποιήσει την εντολή που έλαβε για να καταδείξει πως είναι εφικτή μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση, σημειώνοντας πως είναι προφανές ότι το κόμμα του μπορεί να μιλήσει με τα κόμματα αλλά και με τους πολίτες.

Η Λαϊκή Ενότητα θα κρατήσει τη διερευνητική εντολή για τρεις ημέρες, εξαντλώντας τα σχετικά χρονικά περιθώρια και επιδιώκοντας, ενδεχομένως, να «σπρώξει» ακόμα πιο πίσω την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών -αν και η 20ή Σεπτεμβρίου φαίνεται να έχει «κλειδώσει».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λαφαζάνης θα έχει νέα επαφή με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα θελήσει να δει τους Σταύρο Θεοδωράκη και Φώφη Γεννηματά, θα επιδιώξει να συναντήσει το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ προτίθεται να συναντήσει και τον πρωθυπουργό και μέχρι πρότινος συνοδοιπόρο του, Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας θα συναντηθεί τις προσεχείς μέρες και με εκπροσώπους πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ αναμένεται να κατατεθεί και η πρόταση του κόμματος για την οικονομία.

Την Κυριακή, στη Βουλή, επισφραγίστηκε η εκλογική συνεργασία της Λαϊκής Ενότητας με το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου, ενώ το νέο κόμμα έχει ήδη στενή συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, καθώς η πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να ενταχθεί στο κόμμα.

Παράλληλα, στόχος είναι να συμμετάσχει στη νέα παράταξη και ο Μανώλης Γλέζος, ή να εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του σε αυτή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.