Ειδησεογραφικό site

Ο κ. Δραγασάκης και οι ιδέες του για τη σωτηρία του τόπου

64

kaloudis1Του Θοδωρή Καλούδη

 Αν αγωνιούσατε πότε θα βγει ο λαγός από τον ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση, μας τα είπε όλα, λίγες ημέρες πριν ο κ. Δραγασάκης. Τι μας είπε ο υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι η αριστερή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε 5 σημεία:

1. Ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους.

Μα αυτή είναι η επίσημη γραμμή του ΔΝΤ. Γραμμή που πέρασαν υψηλόβαθμα στελέχη του στον κ. Τσίπρα στην Ουάσινγκτον και έκτοτε αποτελεί την επίσημη γραμμή της Κουμουνδούρου. (Πλήρη αποκαλυπτικά ρεπορτάζ δημοσιεύει διαρκώς αυτές τις ημέρες το 7imeres). Ποιος διαφωνεί να του χαρίσουν τα χρέη; Υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια: να το δεχθούν οι δανειστές μας, δηλαδή οι λαοί της Ευρώπης. Αν το πετύχει το ΔΝΤ θα πανηγυρίσουμε και εμείς μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ.

2.  Δέσμη μέτρων που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας (αποκατάσταση κατώτατου μισθού, βιώσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις με επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και επιστροφή φόρου)

Μα, πρέπει να είναι κάποιος κομμουνιστής, όπως ο κ. Δραγασάκης, για να συμφωνεί με αυτά τα μέτρα; Όλοι μαζί του είμαστε. Αρκεί να μας δώσει και την κοστολόγησή τους. Γιατί μέτρα χωρίς να μας λένε ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό είναι «βαρέλι δίχως πάτο»

3. Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δις ευρώ για τη δημιουργία 200.000 – 300.000 θέσεων εργασίας. Τα χρήματα που θα δοθούν για το πρόγραμμα θα επιστραφούν στο δημόσιο με αύξηση των εισφορών στα ταμεία.

Πως δεν έχει σκεφθεί κανένας τη λύση αυτή; Και αφού με την αύξηση των εισφορών στα Ταμεία μπορούν να βρουν δουλειά 300.000 συμπολίτες μας, γιατί δεν βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ  δουλειά σε διπλάσιους; Μήπως τους μισθούς και τις εισφορές στα Ταμεία ο κ. Δραγασάκης θα τις πληρώσει; Οι καταστηματάρχες και οι μικρομεσαίοι και οι μεγάλοι επιχειρηματίες θα βάλουν το χέρι στην τσέπη. Και θα το βάλουν ευχαρίστως, γιατί με το που θα έρθει ο κ. Δραγασάκης στην εξουσία, θα τρελαθούν από τη χαρά τους. Γιατί φυσικά τότε θα τους πει και το μυστικό πως  θα μεγαλώσουν οι δουλειές για να αρχίσουν οι προσλήψεις, οι εισφορές κλπ. Όχι τώρα. Τότε…

4. Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους.

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρει ο κ. Δραγασάκης; Γιατί σας ερωτώ καλοί μου άνθρωποι: Πόσες φορές και από πόσους πολιτικούς ακούσατε αυτή την εξαγγελία; Πείτε μου μία κυβέρνηση από το 1981 έως σήμερα που να μην είχε αυτό το στόχο; Ανδρέας, Μητσοτάκης, και πάλι Ανδρέας, Σημίτης, Καραμανλής, Γιώργος, Σαμαράς προφανώς δεν τα κατάφεραν γιατί «κολλούσαν μπρίκια». Και κολλούσαν μπρίκια γιατί απλά οι Έλληνες πέρα από λεβέντες, είναι γεννημένοι φοροφυγάδες – ίσως επειδή είναι λεβέντες. Η μόνη μεγάλη και σκανδαλώδης φοροδιαφυγή που μπορείτε να πιάσετε εύκολα κ. Δραγασάκη είναι αυτή των πολυεθνικών εταιριών. Αλλά εκεί φαίνεται είστε και σεις, όπως και οι άλλοι, «κότες»…

5. Ρύθμιση των κόκκινων δανείων

Μαζί σου. Αλλά αυτό το επιδιώκει διακαώς και η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που δεν είναι αριστερή όπως εσείς. Ίσως μάλιστα το καταφέρει πριν δείτε εσείς -αν το δείτε- το κατώφλι της εξουσίας.

Αυτές είναι οι απορίες μου κ. Δραγασάκη επί της επαναστατικής οικονομικής σας πολιτικής. Έχετε κάποιες καλύτερες ιδέες;

Αναδημοσίευση από 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.