Ειδησεογραφικό site

Ο κύβος ερρίφθη, πάμε για πρόωρες κάλπες

35

pallikarisΤου Ευτύχη Παλλήκαρη

Την ώρα που οι συζητήσεις με τους δανειστές κορυφώνονται, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει μια ασυνήθιστη μέθοδο επίλυσης των βαθιών εσωκομματικών διαφορών, μέσω της… κάλπης.

Τόσο το Μαξίμου όσο και η Αριστερή Πλατφόρμα δρομολογούν, πλέον, τις πρόωρες εκλογές ως το μοναδικό τρόπο να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Η λογική της πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης ενισχύεται και από την απόρριψη, από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Βούτση, της πρότασης να καθιερωθεί άμεσα η απλή αναλογική. Είναι φανερό πως ο πρωθυπουργός επιθυμεί εκλογική διαδικασία-εξπρές αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, χωρίς να διακινδυνέψει την απώλεια του εκλογικού μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

image

Από την άλλη, οι επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας- μεταξύ αυτών ο κ. Παν. Λαφαζάνης και ο κ. Δημ. Στρατούλης-ξεκίνησαν, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, μια ιδιότυπη προεκλογική εκστρατεία ανά την επικράτεια, με κύριο σύνθημα την επιστροφή στη δραχμή!

Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο 24ωρο, πλήρως υποταγμένες στη λογική των εκλογών. «Οι εκλογές είναι πιθανές» άνοιξε πρώτη το χορό των δηλώσεων η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας και αυτή ότι θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο.

«Ενδεχομένως να πάμε σε εκλογές, ναι. Ενδεχομένως γιατί υπάρχει το πρόβλημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν φαίνεται να λύνεται ακόμα και με το συνέδριο που θα ακολουθήσει» εκτίμησε ο βουλευτής του κόμματος, κ. Μάκης Μπαλαούρας.

«Εάν διαπιστωθεί με τρόπο οριστικό το ρήγμα (σ.σ. με την Αριστερή Πλατφόρμα), τη λύση θα δώσουν οι εκλογές» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φίλης και πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί αυτός το τραγέλαφος, είναι και θέμα πολιτικής σταθερότητας».

«Εάν στην ψηφοφορία στη Βουλή που αφορά τη συμφωνία δεν υπάρξει ομόθυμη απόφαση ή τουλάχιστον να εξασφαλιστεί η δεδηλωμένη από πλευράς των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεστε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί και η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνονται και πληθύνονται. Όλα δείχνουν ότι ο κ. Τσίπρας επιλέγει να λύσει τον εσωκομματικό «γόρδιο δεσμό» με τις πρόωρες κάλπες, έστω και αν οι μετρήσεις δείχνουν πως οι οκτώ στους δέκα πολίτες, δεν τις επιθυμούν…

* Αναδημοσίευση από Athens Voice

Τα σχόλια είναι κλειστά.