Ειδησεογραφικό site

Ο Κουρουμπλής θα ζητήσει 13.000 προσλήψεις για το ΕΣΥ από τον Σουλτς

45

Σχέδιο δράσης για την στήριξη του ΕΣΥ με 13.000 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ θα υποβάλλει ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς και σε τρεις αρμόδιους Επιτρόπους, αύριο, στο πλαίσιο της μετάβασης του στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ.

Πρόκειται για ένα σχέδιο αντιμετώπισης των δραματικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στις δομές του Συστήματος Υγείας και στην υγεία των πολιτών που σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη συνδρομή ειδικών δράσεων. Η ελληνική πρόταση επικεντρώνεται στην άμεση στελέχωση του ΕΣΥ αλλά και στην αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω της απασχόλησης νέων επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας.

Το πρόγραμμα του κ. Κουρουμπλή περιλαμβάνει συνάντηση εκτός από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, την Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μ. Thyssen, τον Επίτροπο Υγείας και Προστασίας Καταναλωτών, κ. V. Andriukaitis και τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.