Ειδησεογραφικό site

Ο Κουρουμπλής απολύει με συνοπτικές διαδικασίες τους διοικητές των νοσοκομείων

32

Με συνοπτικές διαδικασίες ετοιμάζει τη… μεγάλη έξοδο των διοικητών του ΕΣΥ το υπουργείο Υγείας.

Με τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός κ. Κουρουμπλής σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρυθμισης για τον Κώδικα Ιθαγένειας ζητεί να του δοθεί νομοθετική εξουσιοδότηση ώστε να μπορεί να αποπέμπει χωρίς αιτιολογία και χωρίς αποζημίωση τους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων.

Στην αιτιολογική έκθεση ο υπουργός Υγείας επικαλείται ως λόγους που επιβάλλουν την απομάκρυνση με αυτόν τον τροπο των αξιωματούχων του ΕΣΥ (απομάκρυνση που βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τα οριζόμενα απο τον νόμο τοποθέτησής τους ότι δηλαδή πρέπει να απομακρυνθούν εφόσον αξιολογηθούν και κριθούν ακατάλληλοι) την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων καθώς και την αδυναμία άσκησης των καθηκόντων των διοικητών και των αναπληρωτών.

Ο κ. Κουρουμπλής ζητεί επιπλέον η θητεία των νέων στελεχών του ΕΣΥ για τα οποία σημειωτέον δεν διευκρινίζει τον τροπο επιλογής τους να είναι διετής. Θεωρεί δε το διάστημα των δύο χρόνων αναγκαίο προκειμένου να επεξεργαστεί ενα αξιοκρατικό και εφαρμόσιμο συστημα επιλογής των νέων στελεχών του ΕΣΥ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.