Ειδησεογραφικό site

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζεται να εκτοξεύσει πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς

29

Μεγαλεπήβολα είναι τα σχέδια του ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς η Πιονγιάνγκ ετοιμάζεται για την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς τον ερχόμενο μήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Korea Times, η οποία επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Αμύνης της Νοτίου Κορέας, ένας πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς αναμένεται να εκτοξευθεί γύρω στις 10 Οκτωβρίου ώστε να σηματοδοτήσει τον εορτασμό της 70ης επετείου από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος.

Όπως αναφέρει ο Independent που μεταφέρει πληροφορίες από την νοτιοκορεατική εφημερίδα, η Β. Κορέα ολοκληρώνει την κατασκευή στα δυτικά σύνορα της χώρας που θα επιτρέψει την εκτόξευση του πυραύλου.

Όλα αυτά ενώ προ λίγων εβδομάδων οι δύο Κορέες κατέληξαν σε συμφωνία για να αποκλιμακωθεί η ένταση, ύστερα από τον «πόλεμο» των μεγαφώνων. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο δύο στρατιώτες της Νότιας Κορέας τραυματίστηκαν από την έκρηξη ναρκών κατά προσωπικού, ένα περιστατικό για το οποίο η Σεούλ κατηγόρησε την Πιονγιάνγκ ως υπεύθυνη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ν. Κορέας Γιουν Μπιγιούνγκ-Σε μιλώντας στους Korea Times είπε: «Η κυβέρνηση παρατηρεί προσεκτικά την τρέχουσα κατάσταση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.