Ειδησεογραφικό site

Ο «κατακλυσμός» του Δευκαλίωνα στην πολιτική σκηνή – Τι κατήγγειλε o Χαϊκάλης για απόπειρα δωροδοκίας – Τι απαντά ο Αποστολόπουλος

50

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψε ο Π. Χαϊκάλης απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την καταγγελία επιχείρησης χρηματισμού και πρόσθεσε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβει το κόστος να το δημοσιοποιήσει ο ίδιος.

Περιγράφοντας το προφίλ του μεσάζοντα που προσέγγισε τον κ. Χαϊκάλη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε  ότι τον γνώρισε στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν ακόμη πρόεδρος της Ν.Δ. και πως του έλεγε πως ήταν στέλεχος της Deutsche Bank.

O κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο «αυτόδιαφημιζοταν ότι ήταν σύμβουλος και της προηγουμένης κυβέρνησης» και ότι του τον είχε υποδείξει ο Δ. Σταμάτης για να καταθέσει για την υπόθεση των cds.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όταν έφυγε από τη ΝΔ το ίδιο πρόσωπο του είπε ότι θα τον ακολουθήσει και έγραφε στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων» αντιμνημονιακά άρθρα.

«Μετά την άνοιξη του 2013 μου ανακοίνωσε ότι θα πιάσει δουλειά στην τράπεζα Πειραιώς […] και τελικά έμαθα απολύθηκε από την τραπεζα τον Ιούλιο», πρόσθεσε.

Με κάμερα – ρολόι ο Χαϊκάλης στις δύο συναντήσεις

Όπως έγινε γνωστό, το οπτικό και ακουστικό υλικό αφορά δύο συναντήσεις που είχε ο κ. Χαϊκάλης με το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ φορούσε στην πρώτη συνάντηση κάμερα – ρολόι μέσω της οποίας καταγράφηκαν οι συνομιλίες. Στις συναντήσεις υπήρξε όμως πέραν της τεχνικής και φυσική παρακολούθηση.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος, στην πρώτη συνάντηση ο μεσάζων επί μία ώρα και 14 λεπτά τού έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά πράγματα σε αυτό το βίντεο, αποκαλύπτουν κι άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρας χρηματισμού», τόνισε.

Από τη δεύτερη συνάντηση υπάρχει καταγεγραμμένη σύντομη συνομιλία περίπου 15 λεπτών. Σε αυτή συμφωνήθηκε ένα ακόμη ραντεβού για «να δοθεί το ποσό των 700 εκατ. ώστε να ρυθμιστεί το δάνειο του κ. Χαϊκάλη και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σιγά σιγά με χρυσό».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ειδική ομάδα της Αστυνομίας βρισκόταν στο σπίτι του βουλευτή των ΑΝΕΛ την ημέρα που επρόκειτο ο μεσάζων να του δώσει τα χρήματα. «Οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω, αλλά δύο λεπτά πριν τη συνάντηση ο μεσάζων του τηλεφώνησε και του ειπε “δεν έρχομαι”», εξήγησε.

Ένα αντίγραφο στον Αθανασίου – ένα στον Μεϊμαράκη

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποίησε ότι θα στείλει ένα αντίγραφο από το υλικό της δεύτερης συνάντησης στον υπουργό Δικαιοσύνης και ένα δεύτερο στον πρόεδρο της Βουλης Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζητώντας να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομμάτων και αν το κρίνει να δοθεί στη δημοσιότητα

«Εάν η κυβέρνηση κάνει πίσω και δεν κάνει πραγματικότητα την απειλή της κ. Βουλτεψη (σ.σ. είπε «για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία» )και αποκρύψει ο υπουργός Δικαιοσύνης το υλικό και θα αναλάβω προσωπικα το κόστος να το δημοσιοποιήσω», πρόσθεσε.

Γιώργος Αποστολόπουλος: Δηλώνει σύμβουλος Καμμένου, αλλά και Σαμαρά, Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου

Σύμβουλος και του ίδιου του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου υπήρξε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο άνθρωπος που ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης υπέδειξε ως εκείνον που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει για να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα για πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με μαρτυρία του ίδιου του κυρίου Καμμένου!

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι ΑΝΕΛ για την καταγγελία Χαϊκάλη, ο πρόεδρος του κόμματος έδωσε αναλυτικά στοιχεία για το πρόσωπο του κ. Αποστολόπουλου λέγοντας πως ο ίδιος τον γνώρισε στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Τότε ο ίδιος ο Αποστολόπουλος έλεγε ότι ήταν στελεχος της γερμανικής Deutsche Bank. Ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά πως όταν συστήθηκαν μεσολάβησε ο κ. Σταματης για να του υποδείξει πως ο Γιώργος Αποστολόπουλος ήταν γνώστης της υπόθεσης των CDS και θα μπορούσε να καταθέσει.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνέχισε λέγοντας πως όταν έφυγε από τη ΝΔ ο Αποστολόπουλος του είπε ότι θα τον ακολουθήσει και παράλληλα έγραφε στο διαδίκτυο άρθρα με το ψευδώνυμο Δευκαλίων. “Μας συμβούλευε κιόλας και του είχα εμπιστοσύνη. Την Ανοιξη του 2013 μου είπε ότι θα πάρει δουλειά στην Τράπεζα Πειραιώς και όπως έμαθα απελύθη φέτος τον Ιούλιο”, συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

Τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Καμμένος για το πρόσωπο του Γιώργου Αποστολόπουλου συνάδουν με αυτά που φέρεται να έχει ανεβάσει ο ίδιος στο προφίλ του στο site επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn όπου εκτός των προαναφερθέντων δηλώνει πως διετέλεσε σύμβουλος και των κυρίων Σαμαρά, Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αποστολόπουλος για υπόθεση Χαϊκάλη: Θεατρικό αστυνομικό σενάριο

Ο άνθρωπος που καταγγέλεται ως μεσάζοντας προς τον βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Παύλο Χαϊκάλη, Γιώργος Αποστολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη και οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε πολιτικές βεντέτες, υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη, ένα μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό.

Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά τη ρήση «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργεντηθέντος».

Είμαι στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθεια και της πραγματικότητας. Ολα στο φως χωρίς μοντάζ συρραφές και μηχανορραφίες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.